Appelsinkage (kan også laves som diabetes)

Appelsinkage (kan også laves som diabetes), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Janni Tidemann

Indsendt :      Red :
Appelsinkage (kan også laves som diabetes), billede 4 Appelsinkage (kan også laves som diabetes), billede 1 Appelsinkage (kan også laves som diabetes), billede 2 Appelsinkage (kan også laves som diabetes), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 dl. Appelsinsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Appelsinskal, reven 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
175 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
90 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Æg piskes med sukker og evt. sødemiddel, til det er hvidt og skummende. Appelsinsaft, appelsinskal og mel + bagepulver røres i. Til sidst røres smeltet afkølet margarinen i.

Dejen hældes i en springform ca. 24 cm. i diameter og bages på 2. nederste rille ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 30 min.

Tips:

Hvis det er diabetes: 50g sukker og sødemiddel svarende til 75g sukker fx. 2 tsk SØD Strø (i stedet for de 125 g. sukker).

Der kan evt. tilsættes 50g hakket, mørk chokolade, hvis ikke det er til diabetikere. Mums!





karakterer:
Opskriften er vist 110386 gange,
og udskrevet 3440 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (74 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8285 (1972 kcal)
KJ pr. Pers. 690 (164 kcal)
Vægt ialt 643 gram
Vægt pr. Pers. 53 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1288 KJ (306 kcal)
Protein 5.5 gram
Fedt 13.8 gram
Kulhydrat 40.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-11-11 13:32:20
God opskrift! Jeg brugte brun farin i stedet for alm. hvidt sukker og kom lidt kanel og kardemomme i. Den blev altså bare MEGA lækker!

  -   2017-08-18 16:07:07
Hold op en lækker kage! Helt perfekt til som diabetes. Kan klart anbefales.

  -   2016-01-23 15:59:07
Nem og lækker kage. Især med appelsinglasur på.

  -   2015-12-26 20:43:43
Umiddelbart er denne kage utrolig let at lave, jeg har valgt en lidt mindre springform, da jeg kunne se ud fra mængden af dej at den ville blive meget lav.Jeg bager den i en bageform på 20 cm i stedet for 24 cm. Nu er den i ovnen. Den har nu bagt i 20 min, den hæver en del på midten af kagen, hvilket giver den højde, men kun i midten, så der kommer ligesom en høj på kagen. Nu er kagen ude ca. 30 minutter efter den kom i ovnen, og jeg får samme flade resultat på trods af den mindre form. Den dufter fantastisk, og det opvejer klart for manglen på højde.

  -   2013-05-24 12:43:03
Hvorfor skal springformen lige være.. For har lige bagt den den midste jeg har og den bliver ikke andet end 1 1/2 cm høj.. Kan det passe ??

  -   2011-03-10 13:23:05
rigtig god kage! lavede den til min kærestes fødselsdag da svigermekanikken kom til kaffe og kage og de elskede den

  -   2011-01-10 14:46:51
Vil rigtig gerne bage diabetiskage til en god ven

  -   2009-08-20 15:02:20
Jeg har mange gæster hvor jeg arbejder, de får kaffe, boller og lagkage.. Til diabetikere bager jeg denne kage og serverer den med creme fraice, de er vilde med den..