Appelsinkage (kan også laves som diabetes)
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Fedtfattig opskrift Oprindelsesland : Danmark Indsendt af : Janni Tidemann Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Æg piskes med sukker og evt. sødemiddel, til det er hvidt og skummende.
Appelsinsaft, appelsinskal og mel + bagepulver røres i.
Til sidst røres smeltet afkølet margarinen i.
Dejen hældes i en springform ca. 24 cm. i diameter og bages på 2. nederste rille ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 30 min. Tips: Hvis det er diabetes: 50g sukker og sødemiddel svarende til 75g sukker fx. 2 tsk SØD Strø (i stedet for de 125 g. sukker). Der kan evt. tilsættes 50g hakket, mørk chokolade, hvis ikke det er til diabetikere. Mums! |
|
Opskriften er vist 110386 gange,
og udskrevet 3440 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (74 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2020-11-11 13:32:20 God opskrift! Jeg brugte brun farin i stedet for alm. hvidt sukker og kom lidt kanel og kardemomme i. Den blev altså bare MEGA lækker! Camilla - 2017-08-18 16:07:07 Hold op en lækker kage! Helt perfekt til som diabetes. Kan klart anbefales. anonym - 2016-01-23 15:59:07 Nem og lækker kage. Især med appelsinglasur på. Mette - 2015-12-26 20:43:43 Umiddelbart er denne kage utrolig let at lave, jeg har valgt en lidt mindre springform, da jeg kunne se ud fra mængden af dej at den ville blive meget lav.Jeg bager den i en bageform på 20 cm i stedet for 24 cm. Nu er den i ovnen. Den har nu bagt i 20 min, den hæver en del på midten af kagen, hvilket giver den højde, men kun i midten, så der kommer ligesom en høj på kagen. Nu er kagen ude ca. 30 minutter efter den kom i ovnen, og jeg får samme flade resultat på trods af den mindre form. Den dufter fantastisk, og det opvejer klart for manglen på højde. anonym - 2013-05-24 12:43:03 Hvorfor skal springformen lige være.. For har lige bagt den den midste jeg har og den bliver ikke andet end 1 1/2 cm høj.. Kan det passe ?? anonym - 2011-03-10 13:23:05 rigtig god kage! lavede den til min kærestes fødselsdag da svigermekanikken kom til kaffe og kage og de elskede den anonym - 2011-01-10 14:46:51 Vil rigtig gerne bage diabetiskage til en god ven Jytte - 2009-08-20 15:02:20 Jeg har mange gæster hvor jeg arbejder, de får kaffe, boller og lagkage.. Til diabetikere bager jeg denne kage og serverer den med creme fraice, de er vilde med den.. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne