Grove burgerboller
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Fedtfattig opskrift Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : Nana Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rør gæren og det lunkne vand i en skål.
Tilsæt salt og olie.
Hæld halvdelen af melet i skålen og rør det godt sammen.
hæld lidt mere mel i lidt efter lidt.
Og ældt dejen godt.
Lav 10 boller der er flade de skal være omkring 1 cm høje. sæt dem på bagepladen læg viskestykket over dem og lad dem så hæve et lunt sted i ca. ½ time. pensl bollerne med pisket æg og drys dem bagefter med sesamfrø. bag bollerne midt i ovnen i 200-225 grader C. alm. ovn i ca. 12 min. så er de klar til at spises. |
|
Opskriften er vist 479369 gange,
og udskrevet 16587 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.2 (168 stemmer) |
|
Kommentarer Astrid - 2013-09-15 16:23:13 Syntes slet ikke at de blev store nok altså for lidt dej: anonym - 2013-07-31 08:24:00 Tilføj lidt sukker til gær så hæver de bedre Lone - 2013-01-19 10:09:42 Virkelig gode boller.. De er blevet bagt flere gange til madpakken... Tine - 2012-12-30 19:56:08 De er virkelig gode Nana :) Ane - 2012-11-20 18:23:05 De skal da prøvet til madpakke. ;-) guder nej - 2012-11-18 15:37:04 Jeg lod mine boller hæve 1 time og de blev dejlig luftige bettemortil3 - 2012-05-28 10:35:57 Jeg bager de tit, både til boller, og burger boller, bruger dog halvt at hver hvedemel og grahamsmel, så her i huset er de til et rent 12 tal ;) Rikke - 2012-04-26 13:16:28 Kan de fryses? Susjer - 2012-03-22 09:13:39 Kan man bruge rugmel i stedet for grahamsmel??? Nissen (mand) - 2012-03-18 13:39:02 Rigtig gode boller! Bliver helt fantastiske hvis man (som sagt) spare lidt på hvedemelen, og giver den lidt ekstra grahamsmel! Lod dem lige hæve lidt inden jeg formede bollerne, og så en halv time som formede (tror godt de kunne have fået 45 min hævening efter formningen). Fik 6 dejlig store boller ud af en opskrift til 9. (Afhænger vel meget af hvor store boller man er til) Julie - 2012-03-01 14:53:55 PS. Ved ikke lige om jeg synes det er passende at kalde dem "grove".. Julie - 2012-03-01 14:53:03 Smager rigtig godt! Synes dog at der skulle en del mere mel til for at få en ordentlig konsistens. Først var jeg lidt nervøs for, at bollerne ville blive lidt små, men når de får lov til at hæve får de en fin størrelse (dog ikke meget store, men det er ok). Tøsen - 2012-01-19 20:48:26 Jeg synes ikke de virkede særlig grove, så puttede 100g graham og 50 g fuldkornshvedemel og resten var alm. mel.. lækkert lækkert.. havde præcis til 9 boller med dia. på ca 1 cm :):) Jacob - 2012-01-14 14:16:31 Bollerne er ikke anvendelige som burger bolle den har mere størrelse som en the bolle. dobbelt størrelse og så er det stadig en lille burger bolle Snedronningen - 2011-11-25 15:21:40 Uhhhm smager bare skønt, dem kan jeg varmt anbefale:) jeg lavede dem igår til vores hjemmelavede burger.. Vi har lige lige bagt dem idag igen med gulerødder lavede dem dog lidt mindre så vi spiser dem med smør eller pålæg på iaften. Vi glæder os allerede herhjemme. Mig! - 2011-09-25 17:58:55 De er rigtig gode! De kan anbefales ... Vores burgere blev noget helt unikt når man laver bollerne selv:)Det var første gang vi prøvede opskriften og vi synes at de smager bedre end godt! De smager bare super duper godt! dorthe - 2011-08-21 16:15:25 De er bare super gode! :-) Mette - 2011-07-27 08:24:18 Jeg har lavet disse af flere omgange. Bruger 100g havregryn og 350g mel. Får lige netop de 9 boller som opskriften lyder på. Følger den ellers til punkt og prikke. Bliver brugt både til alm. burgerboller, og til pålægsburgere i madpakken. Kan kun anbefales......vi får aldrig købe-boller mere.... Herning - 2011-07-08 20:40:35 Så er der boller på programmet. Vi skal vælte os i et mekka af boller når denne symfoni af bageindgredienser er blevet samlet og vel telberedt. Stine - 2011-06-04 13:45:05 Fantastiske boller, fulgte opskriften til punkt og prikke, fik 9 boller og pyntede med solsikkekerner i stedet for sesam :D manden - 2011-04-20 17:42:30 Det er fandme verdens dårligest burgerboller der er kun til 4 personer hvor der skulle være til 10 ! Madpakkemoderen - 2011-04-18 17:06:56 Det er fuldstændig udelukket at man kan benytte burgerbollerne i madpakken. Det er fuldstændig forrykt! Tanja - 2011-02-23 14:27:49 De er gode, men tilsatte ekstra grahams mel og sparede på hvedemel. lisbeth - 2011-02-20 00:41:15 De hævede næsten ikke, og så var der kun dej til otte bøller. Ingrid - 2010-07-04 15:15:34 Sindssyg gode boller. Mmmh mætter også rigtig meget. ;) Kan varmt anbefales. P, L, E - 2010-06-14 09:34:44 Vi skal bage boller nu, de er vores sunde alternativ. Vi er meget spændte. I må have det godt, for det har vi! Hilsen de tre skolepiger, der har om sund ernæring!!! Gitte S. 17.10.2009 - 2009-10-17 17:04:11 Ikke særlig grove....bager dem med 500 g grahamsmel. Så er de grove!!! Karina - 2009-10-10 10:17:10 Kanon gode boller har lige bagt dem sammen med min datter på 3 år :-) Milla - 2009-09-20 14:38:23 De er da ikke særlig grove?!?! En sulten person - 2009-07-26 15:11:03 Kom 300g revet gulerod og ca 150 g ekstra mel i, og de blev bare helt perfekt :) lækkert lækkert christina - 2009-05-15 15:17:56 De er rigtig børnevenlige og gode. Hvis man vil lave dem lidt mere spændende og specielle, kan man tilsætte hakkede tørrede tomater og lidt revet gulerod til dejen. Og så drysse græskarkerner på i stedet for sesamfrø Charlotte - 2009-01-10 13:53:55 De super lækre og meget luftige. Lod dejen hæve en halvtime inden jeg formede dem og efter de var formet lod jeg dem hæve en time... Pernille - 2009-01-04 11:32:37 Kan det passe at bollerne kun skal hæve ½ time i det hele? anonym - 2008-11-12 15:19:38 Hvor mange personer er det til? Freja - 2008-09-23 18:34:32 Er det også sådan at man kan bruge disse burger boller til madpakkerne !? kusinerne - 2005-01-01 01:01:01 hold kæft hvor er de gode jeg har aldrig smagt noget så godt smag det folkens det er det bedste |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne