Brødbudding med citron og rosiner

Brødbudding med citron og rosiner, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kold DessertRet : Kold Dessert - Budding

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Fløde

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 citron
100 g.rosiner
30 g.smør
4 store skiver lyst brød
4 æg
75 g.sukker
2 dl.Kaffefløde 9%
 
Opskrift:
Giv rosinerne et hurtigt opkog i koldt vand og hæld dem på en sigte. Smør brødet på den ene side, del det i halve eller kvarter og arrangér dem i fire smurte ildfaste skåle. Fordel rosinerne over brødet.

Pisk æggene sammen med sukker og tilsæt revet citronskal og 1 dl citronsaft. Pisk fløden i æggemassen og hæld det over brød og rosiner. Sæt skålene i ovnen ved 180 grader, til æggecremen er stivnet - 15 - 20 min.

Servér varm eller lun - evt. med flødeskum til.





karakterer:
Opskriften er vist 13848 gange,
og udskrevet 181 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-01-09 12:34:49
Fra lille hæfte med gotisk skrift: Brødbudding. 4 flækkede hvedeknopper udblødes i så meget mælk, at brødet netop kan blive gennemtrukket og står tildækket et par timer, hvorpå det bages i 1/4 pund smør. 3/4 pund smør udrøres derefter med 8-10 æg, 3/4 pund rosiner, sukker, salt og hakket cutronskal efter behag. koges i 2 timer og spises med kirsebærsovs.

  -   2009-01-31 05:18:50
Brødbudding eller Bread and Butter Pudding er en meget almindelig dessert i Australien hvor den son regel bliver spist lunken med flødeskum.

  -   2005-01-01 01:01:01
smager osse godt med rød saftsovs