Brødbudding med citron og rosiner
Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Fløde Indsendt : Red : |
|
|
Giv rosinerne et hurtigt opkog i koldt vand og hæld dem på en sigte.
Smør brødet på den ene side, del det i halve eller kvarter og arrangér dem i fire smurte ildfaste skåle.
Fordel rosinerne over brødet.
Pisk æggene sammen med sukker og tilsæt revet citronskal og 1 dl citronsaft. Pisk fløden i æggemassen og hæld det over brød og rosiner. Sæt skålene i ovnen ved 180 grader, til æggecremen er stivnet - 15 - 20 min. Servér varm eller lun - evt. med flødeskum til. |
|
Opskriften er vist 13848 gange,
og udskrevet 181 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (4 stemmer) |
|
Kommentarer helen - 09012024. - 2024-01-09 12:34:49 Fra lille hæfte med gotisk skrift: Brødbudding. 4 flækkede hvedeknopper udblødes i så meget mælk, at brødet netop kan blive gennemtrukket og står tildækket et par timer, hvorpå det bages i 1/4 pund smør. 3/4 pund smør udrøres derefter med 8-10 æg, 3/4 pund rosiner, sukker, salt og hakket cutronskal efter behag. koges i 2 timer og spises med kirsebærsovs. Wolffie - 2009-01-31 05:18:50 Brødbudding eller Bread and Butter Pudding er en meget almindelig dessert i Australien hvor den son regel bliver spist lunken med flødeskum. dorothea - 2005-01-01 01:01:01 smager osse godt med rød saftsovs |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne