Aioli - hvidløgsmayonnaise

Aioli - hvidløgsmayonnaise, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Mayonnaise

Hovedingrediens : Rodfrugter - Hvidløg

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :     

Ingredienser:
4 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
1 spsk. Eddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
5 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
11 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
   
Opskrift:
Rør æggeblommer, vinaigre, salt og peber sammen. Det er lettest at blande det jævnt i en rundbundet skål.

Hæld forsigtigt olien i, først dråbevis og derefter i en tynd stråle, mens du rører. Lad det tage sin tid. du kan også bruge foodprocessor eller mikser.

Pres til sidst hvidløget og bland det i mayonnaisen.

Lav helst hvidløgsmayonnaisen dagen i forvejen, så hvidløgssmagen når at "sætte" sig.

Alle ingredienserne skal have samme temperatur, når de røres sammen.

Skiller mayonnaisen alligevel, kan den reddes ved at blive rørt op med en ny æggeblomme.





karakterer:
Opskriften er vist 72405 gange,
og udskrevet 1451 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (28 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 17627 (4196 kcal)
KJ pr. Portion 17627 (4196 kcal)
Vægt ialt 571 gram
Vægt pr. Portion 571 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 3087 KJ (735 kcal)
Protein 2.0 gram
Fedt 81.3 gram
Kulhydrat 2.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-03-06 20:26:41
Kom gerne lidt sennep i. Rapsolie er en mulighed, hvis man ikke er så vild med olivenoliesmagen.

  -   2018-01-23 19:25:40
6 fed hvidløg er nok til en portion. Så lækker opskrift, der er nok til en uge i en portion.

  -   2015-03-18 17:06:27
Det smager meget kraftigt af olivenolie, det er uspiseligt! Man kunne eventuelt erstatte noget af mængden med planteolie eller anden smagsneutral olie.

  -   2013-04-14 13:37:18
Er det alm eddike eller noget bestemt? - måske et dumt spørgsmål.

  -   2012-06-01 17:08:53
Lækker aioli. Men kom dog også lige lidt dijonsennep i, for at runde smagen af olivenolie :)

  -   2012-02-22 10:02:15
Hvis mayonnaisen skiller kan der med succes tilsættes lidt koldt vand..

  -   2011-04-27 12:41:28
Lækker - lækker - lækker - og nem.

  -   2011-01-21 01:09:43
Jeg tilføjede 2-3 spsk. dijonsennep for at runde oliesmagen af, ellers super opskrift.

  -   2010-04-13 21:29:23
der bliver en kæmpe portion af ovennæsvnte opskrift. Del hellere delene i 4, så er der aioli til flere dage, f.eks. til dyp af promfrites, ovenpå pålæg m.v.. Kan holde sig i køleskab i ca. 1 uge, når det kun er en fjerdedel af ingredienserne man bruger. Ellers er opskriften god. Men man behøver ikke at lave så stor en portion ailoli som ovennævnte opskrift - der må være til mindst 12-14 personer!!!