Aioli - hvidløgsmayonnaise
Hovedingrediens : Rodfrugter - Hvidløg Oprindelsesland : Frankrig Indsendt : |
|
|
Rør æggeblommer, vinaigre, salt og peber sammen. Det er lettest at blande det jævnt i en rundbundet skål.
Hæld forsigtigt olien i, først dråbevis og derefter i en tynd stråle, mens du rører. Lad det tage sin tid. du kan også bruge foodprocessor eller mikser. Pres til sidst hvidløget og bland det i mayonnaisen. Lav helst hvidløgsmayonnaisen dagen i forvejen, så hvidløgssmagen når at "sætte" sig. Alle ingredienserne skal have samme temperatur, når de røres sammen. Skiller mayonnaisen alligevel, kan den reddes ved at blive rørt op med en ny æggeblomme. |
|
Opskriften er vist 72402 gange,
og udskrevet 1451 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (28 stemmer) |
|
Kommentarer Calle Andersen - 2018-03-06 20:26:41 Kom gerne lidt sennep i. Rapsolie er en mulighed, hvis man ikke er så vild med olivenoliesmagen. Calle Andersen - 2018-01-23 19:25:40 6 fed hvidløg er nok til en portion. Så lækker opskrift, der er nok til en uge i en portion. anonym - 2015-03-18 17:06:27 Det smager meget kraftigt af olivenolie, det er uspiseligt! Man kunne eventuelt erstatte noget af mængden med planteolie eller anden smagsneutral olie. anonym - 2013-04-14 13:37:18 Er det alm eddike eller noget bestemt? - måske et dumt spørgsmål. Camilla - 2012-06-01 17:08:53 Lækker aioli. Men kom dog også lige lidt dijonsennep i, for at runde smagen af olivenolie :) Nina 22-02-12 - 2012-02-22 10:02:15 Hvis mayonnaisen skiller kan der med succes tilsættes lidt koldt vand.. Morlassen - 2011-04-27 12:41:28 Lækker - lækker - lækker - og nem. Hans - 2011-01-21 01:09:43 Jeg tilføjede 2-3 spsk. dijonsennep for at runde oliesmagen af, ellers super opskrift. conny - 2010-04-13 21:29:23 der bliver en kæmpe portion af ovennæsvnte opskrift. Del hellere delene i 4, så er der aioli til flere dage, f.eks. til dyp af promfrites, ovenpå pålæg m.v.. Kan holde sig i køleskab i ca. 1 uge, når det kun er en fjerdedel af ingredienserne man bruger. Ellers er opskriften god. Men man behøver ikke at lave så stor en portion ailoli som ovennævnte opskrift - der må være til mindst 12-14 personer!!! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne