Søtunge med sennep- og timiansauce og forårsløg

Søtunge med sennep- og timiansauce og forårsløg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : FladFisk - Søtunge

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Søtunge med sennep- og timiansauce og forårsløg, billede 4 Søtunge med sennep- og timiansauce og forårsløg, billede 1 Søtunge med sennep- og timiansauce og forårsløg, billede 2 Søtunge med sennep- og timiansauce og forårsløg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Søtungefilet
200 gram Spinat, frisk nippet for stilke
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
   
  Laksefars:
125 gram Laksefilet uden skind Laksefilet portionsstykker vejer ca. 125 gram.
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Sauce:
1 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Fiskebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Grov sennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
0.5 tsk. Timian, tørret
   
  Kogelage:
0.5 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Tilbehør:
200 gram Spinat, frisk nippet for stilke
200 gram Forårsløg 1 bdt. (bundt) forårsløg vejer ca. 150 gram, heraf bruges ca. 100 gram.
0.5 bdt. Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
   
Opskrift:
Laksefars:
Ingredienserne blendes.

Søtungen udskæres i dobbeltfileter uden skind og ben. På det, der var skindsiden, smøres laksefarsen. Der lægges et lag blancheret spinatklemt fri for væde. Fisken rulles sammen fra halen til hovedet. Fiskerullerne dampes i hvidvin og vand i en sautepande under låg.

Til saucen anvendes kogelagen, som tilsættes fiskefonden samt 2 hakkede skalotteløg. Koges ned til der resterer ½ dl. Herefter tilsættes piskefløden og koges yderligere ned. Saucen smages til med salt, peber og citronsaft. Monteres med 75 g smør og sigtes. Der tilsættes yderligere sennep og timian. Saucen blendes kort.

Anretning:
Fiskerullerne skæres i tre stykker, som anrettes på smørsauteret spinat på tallerkenen. Rundt om fisken anrettes stykker af smørdampede forårsløg. Saucen, der er blendet, hældes forsigtigt omkring fisken. Pyntes med en kvist dild.

Tips:

Variation:
Retten kan laves med alle slags fladfisk.





karakterer:
Opskriften er vist 36914 gange,
og udskrevet 530 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11318 (2694 kcal)
KJ pr. Pers. 2829 (673 kcal)
Vægt ialt 2105 gram
Vægt pr. Pers. 526 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 537 KJ (128 kcal)
Protein 7.8 gram
Fedt 9.6 gram
Kulhydrat 2.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu