Oldemor kringel

Oldemor kringel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

KagerRet : Kager - Kringle - Kringler

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :     

Ingredienser:
50 g.gær
1 kopmælk
300-350 g.hvedemel
150 g.margarine
2 æg
150 g.sukker
 lidtsalt
150 g.margarine
150 g.sukker
 evt.rosiner eller sukat eller kardemomme
 perlesukker
 
Opskrift:
Gæren opløses i fingervarm mælk. Margarine smuldres i melet.
Æggene piskes let sammen med en gaffel. Husk at gemme lidt til at pensle med senere.
Sukker og salt piskes i æggene.
Alt æltes hurtigt sammen.
Alt til fyldet piskes sammen.
Dejen rulles ud, og fyldet lægges på.
Dejen lægges henover og formes som en kringel.
Kringlen stilles til hævning et lunt sted i ca. ½ time.
Pensles med æggene, og perlesukker drysses over.
Bages ved 200 grader i 15-20 minutter.

Tips:

Kringlen kan laves færdig dagen før og hæve koldt natten over (gæren skal her opløses i kold mæk), så den blot skal bages om morgenen. Og man har en dejlig varm fødselsdagskringel.





karakterer:
Opskriften er vist 43638 gange,
og udskrevet 1240 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-06-11 19:56:34
Syntes at dejen var svær at samle

  -   2016-05-27 22:30:09
er det ikke forkert med 125 gsukker i dejen jeg brugte 2 spsk sukker,den blev go!

  -   2008-04-17 17:53:35
Ved at læse opskriften kan jeg da se at margarine, sukker og rosiner eller sukat er fyld og perlesukker er pynt

  -   2007-12-05 16:15:36
der mangler lige at blive skrevet hvad der er kage og hvad der er fyld