Chokoladecroissanter
Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade Fryseegnet : Er fryseegnet uden glasur. Indsendt : Red : |
|
|
Opløs gæren i mælken, der lige er lillefingerlun, og tilsæt så vand, sukker, de 50 g smør og salt. Kom halvdelen af melet i og ælt med jævnlig tilsætning af kopvis mel til dejen er glat og smidig og slipper skålen. Kan med fordel æltes på maskine i minimum 5 min. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, slå den ned og stil den i køleskab i 3 timer.
Rul dejen ud og læg tynde skiver af smør på dejen der foldes over og rulles ud igen. Lægges atter koldt i 1 time, rulles ud og foldes over. Processen gentages mindst tre gange. Skæres til 16 trekanter, hvor der på den brede ende lægges 2 spsk. hakket mørk chokolade. Dejen rulles til horn heromkring, sættes på en papirbeklædt plade, pensles med æg og efterhæver i ca. i time. Bages ved 200° i ca. 15 - 20 min. Afkøles og overtrækkes med chokoladeglasur. Tips: |
|
Opskriften er vist 21287 gange,
og udskrevet 369 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.3 (39 stemmer) |
|
Kommentarer Christopher I - 2016-06-13 16:27:39 Det er en rigtig dejlig opskrift, som virkeligt tester smagsløgene. Vil klart anbefale den til enhver sjæl wow lulou - 2012-04-25 20:28:07 elsker alle crossianter/for lyst til at lave nogle :-) Camilla - 2012-01-25 21:57:14 Super god opskrift, synes dog at det var lidt for meget mel. Brugte det som dl. og jeg brugte kun 7 dl og ikke 10 dl. Havde dog heller ikke så meget tid, så lod det ikke stå i køleskabet så meget som det skulle. Pia - 2009-08-23 14:57:02 Har lige bagt den men brugte en væsentlig mindre mængde mel end angivet - kun ca. 350 g til de øvrige ingredienser. Er I sikker på at den virkelig kræver 500 g til 25 g gær for jeg er ikke...? Erstattede også lidt af chokoladen til fyld med blå Rittersport (den med nougat) og de blev enormt lækre. Jose - 2009-03-01 11:02:29 skal den virkelig hæve i 3 timer! Så er der ikke noget ved af bage, hvis den skal hæve i tre timer s; marsha - 2008-07-15 16:20:19 jeg har aldrig lavet en croissant før så jeg mangler billeder massere af billeder for hvad menes med rulle ud og over? nana - 2007-12-09 22:38:52 er ved at bage den, men dejen var ikke så fin, så jeg tvivler om resultatet |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne