Kartoffelkroketter

Kartoffelkroketter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Kartoffel Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kartoffelkroketter, billede 4 Kartoffelkroketter, billede 1 Kartoffelkroketter, billede 2 Kartoffelkroketter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Kartofler til mos, skrællet vægt 1 stor bagekartoffel vejer ca. 300 gram.
40 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber, hvid
Muskatnød, friskrevet 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
1 hel muskatnød vejer ca. 3.5 gram
   
  Panering
Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
   
  Til stegning
Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
Opskrift:
Skræl kartoflerne og kog dem møre i usaltet vand.
Mos kartoflerne og pisk med smør og æg.
Smag mosen til med salt og krydderier.
Kom mosen i et smurt raspdrysset fad og afkøl den. Kan gøres flere dage i forvejen.


Mosen vendes ud på et skærebræt og skæres i ca. 6-7 cm lange stykker og 2.5 x 2.5 cm tykke.
Rul dem først i mel, så i let sammenpisket æggehvide og så i rasp.


Varm olien godt op i en gryde.
Steg kroketterne 3 - 4 af gangen 4-5 min. til de er gyldne og sprøde.

Tips:

Hvis kroketterne sprækker så kan de rulles en ekstra gang i æg og rasp, men så bliver skorpen ret tyk.





karakterer:
Opskriften er vist 121902 gange,
og udskrevet 1441 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5526 (1315 kcal)
KJ pr. Pers. 1381 (328 kcal)
Vægt ialt 1210 gram
Vægt pr. Pers. 302 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 456 KJ (108 kcal)
Protein 3.3 gram
Fedt 4.1 gram
Kulhydrat 15.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-01-31 14:42:50
Kan man lave dem på forhånd og derefter varme dem op på en bageplade ?

  -   2011-12-05 15:37:23
Jeg vil forsøge at stege dem på panden (for at spare på fedtstoffet), skriver om det lykkedes ;-)

  -   2011-12-05 15:35:47
Fedt! Det vil jeg forsøge at lave, jeg har kartoffelmos tilbage fra i går aftes - og det ville da være fedt hvis det ikke behøver gå til spilde... Kartoffelmos = Kartoffelkroketter voilá, ny ret :-D

  -   2009-02-02 10:38:09
Uhm de ser lækre ud! det skal klart prøves!

  -   2007-06-19 20:36:55
Lyder godt :-)