Æblegelé

Æblegelé, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SyltningRet : Syltning - Gele

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Æblegelé, billede 4 Æblegelé, billede 1 Æblegelé, billede 2 Æblegelé, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Æbler, umodne 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
3 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.25 tsk. Atamon, flydende
   
Opskrift:
Æblerne vaskes. Stilk og blomst fjernes, æblerne skæres itu og koges møre men ikke ud.

De kogte æbler hænges op til afdrypning i en saftpose på et køligt sted i et døgn.

Saften måles op og 1 kg sukker /liter saft tilsættes. Lad saften koge 10-15 minutter til den er svagt lyserød.

Skummet fra saften fjernes, vanille efter behag tilsættes sammen med Atamon.





karakterer:
Opskriften er vist 199409 gange,
og udskrevet 3418 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (46 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 2880 (685 kcal)
KJ pr. Portion 2880 (685 kcal)
Vægt ialt 1800 gram
Vægt pr. Portion 1800 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 160 KJ (38 kcal)
Protein 0.2 gram
Fedt 0.2 gram
Kulhydrat 9.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-08-05 13:12:49
Skal man tætte låget på strakt eller skal man vente til den er kold. Jeg vil jo helst sætte låget på straks, for at minimere bakterier / svamp

  -   2022-10-01 13:41:39
Har lige lavet æblegele af 3 l saft og 3 kg sukker meget sukker, men det ser ud til at det bliver stift. Og det var det det skulle. Smager godt. Kog ikke for længe efter sukkert er kommet i ca 5 min

  -   2022-09-06 11:40:33
Laver hvert år æblegele. Normalt koger jeg æblerne i en tuttifrutti med godt resultat. Blander ofte flere sorter bl.a. paradisæbler pga den dejlige farve. Ne kommer så spørgsmålet… kan jeg fryse saften inden jeg laver geléen ?? VH. POUL

  -   2020-08-28 07:47:49
Når man køber gelé i forretning, står glassene ikke på køl. Jeg plejer heller ikke at opbevare den indkøbte gelé på køl, men i flere opskrifter står der, at den hjemmelavede gelé skal stå på køl, når den er færdig og kommet på glas.. Er derfor meget i tvivl om, hvordan jeg skal opbevarer min hjemmelavede gelé 🤔

  -   2018-09-19 15:59:44
Mine æbler kogte til mos, og afgiver stortset ingen væske. Kan jeg gøre noget noget for at redde det. Trods alt 2kg æbler Hjælp!

  -   2018-09-18 16:20:24
Det undrer mig, at der næsten aldrig står i geleopskrifterne, at geleen skal stå UDEN låg til næste dag, bare med et viskestykke over, ellers stivner det ikke. Håber det kan hjælpe nogen af med problemet:)

  -   2016-09-26 11:46:08
Tak for en fantastisk opskrift på æblegele det er ikke sidste gang jeg gør det. Istedet for almindelige sukker brugt jeg også sylte sukker, når geden er hældt på glas skal det lige stå og blive håndholdt før man putter låg på, derefter putter jeg det i køleskabet natten over... og nu står det i mit madkammer... Vil sige prøv igen, også bruge sylte sukker

  -   2016-09-20 18:35:40
Når man skal koge æblegele er det vigtig at æblerne ikke er helt moden, for så bliver det ikke stift, det står også i opskriften ovenover, og hvis man skal spare på sukkeret bliver man nød til at komme noget geleringsmiddel i(melatin / marmelit) henholdsvis til gele eller marmelade ellers bliver det heller ikke stift....

  -   2016-09-04 11:05:24
Til Gurli Prøv at koge det hele op igen og tilsæt melatin Eller nyd din æblesirup Mvh Æblemanden

  -   2016-09-04 11:03:08
Det der holder æblet sammen er pektin, når æblet er modnet er pektinen næsten væk og æblet vil blive blødt = ingen pektin, ingen naturlig geléring og melatin skal tilsættes. Paradisæbler har meget pektin i fohold til størrelse, derfor er resultatet med denne sort næsten altid en succes . Gå efter små hårde æblesorter. Og husk ... Pektinen er i kernehuset, og SKAL koges med. Mvh Æblemanden

  -   2015-09-21 11:44:08
Når jeg laver gele, bruger jeg syltesukker, og hver gang får jeg et tilfredsstillende resultat. Geleen får den rette konsistens, og man behøver ikke at bruge atamon, da sukkeret er tilført konserveringsmiddel.

  -   2015-09-14 17:36:00
Min gele er ikke stivnet efter 4 døgn, kan jeg redde den ved at gøre et eller andet??

  -   2015-08-08 18:26:52
Når man har hældt gelen på glas, skal man ikke lukke glassene før gelen er stivnet. Læg et rent klæde over glassene i stedet.

  -   2013-10-01 19:19:54
Nogen som har haft held med denne opskrift! Jeg har hvertfald ikke.

  -   2013-09-05 09:18:00
3 g vand? Det er da ikke nok til at koge æblerne i, er det?

  -   2012-09-18 22:06:19
Følger meget godt de opskrifter jeg ellers har set. Dem der ikke får det til at stivne, gem det stadig, det er en vidunderlig sirup til brug i mad (stadig) og desserter.

  -   2011-09-18 13:16:42
Vi afprøver det nu. Det ser ud til at blive godt, men vi må se :-)

  -   2011-08-09 21:46:04
Jeg synes heller ikke, jeg får ret meget saft ud af de to kg æbler, og min gelé stivnede heller ikke. Jeg havde dog halveret sukkermængden, og kunne jævne med et par tsk kartoffelmel.

  -   2010-09-22 10:27:30
Min er stadig helt flydende efter snart 3 døgn på glas... Ved ikke lige hvad der er gået galt

  -   2010-08-22 15:35:56
Vi har afprøvet denne opskrift med tidlige nedfaldsæbler, men der bliver næsten ingen saft ud af det. Vi lavede en portion på 3 kg. æbler og 6 dl. vand. Der blev 5 dl. saft ud af det. Men bortset fra det så stivnede den som den skulle uden ekstra tilsætning af melatin.