Æblekage fra Toscana

Æblekage fra Toscana, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :      Red :

Ingredienser:
50 g.smør
1 vaniljestang
 revet skal fra en halv økologisk citron
125 g.sukker
125 g.hvedemel
0.5 tsk.bagepulver
1 æg
0.5 dl.Vinsanto sherry eller anden hedvin
4 æbler
50 g.rosiner
50 g.mandelflager
 flormelis
 
Opskrift:
Smelt smørret. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Kom dem i smørret. Riv skallen af citronen og rør den i smørret. Bland sukker, mel og bagepulver. Pisk smørret med æg og Vinsanto. Rør melblandingen i.

Skræl æbler og skær kernehuset fra. Skær dem i tynde skiver. Rør forsigtigt æbler, rosiner og mandelflager i dejen.

Dæk en tærteform på 27 cm med bagepapir i bunden. Bred æbledejen jævnt ud over papiret.
Forvarm ovnen til 200 grader og til kagen midt i ovnen i 25-30 min. til den er jævnt lysebrun ovenpå. Kagen bliver ikke ret høj.





karakterer:
Opskriften er vist 15549 gange,
og udskrevet 365 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Superlækker kage - man kan også bage den i en form med løs bund, hvis man smører den godt i kanterne, så kagen ikke går i stykker.. Måske købe fedtstof på "spray", da det er det nemmeste..:)