Hyldeblomstdrik
Hovedingrediens : Bær - Hyldeblomst Højtid: Skt. Hans Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skyl skærmene meget grundigt i flere hold vand. Kom dem i en stor gryde el. lign. beholder med låg.
Skyl citronerne og skær dem i skiver. Læg citronskiverne i gryden. Bland citronsyren med sukkeret, og opløs sukkeret (evt. rørsukker) i kogende vand. Hæld sukkerlagen over skærmene, læg låg på gryden og lad saften trække i køleskabet 4 dage. Si saften, tilsæt atamon og hæld saften på rengjorte flasker. Saften kan fryses (f.eks. i plasticsodavandsflasker. |
|
Opskriften er vist 322281 gange,
og udskrevet 17526 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (208 stemmer) |
|
Kommentarer Jane-Lis Kjeldsen - 2020-07-03 11:36:00 Skal man bruge citronsyre? Kkkkkk - 2019-07-16 14:24:31 Hvis drikken gærer kan den så drikkes eller er det farlig . Charlotte B-N - 2015-06-03 16:59:59 Brug brun farin og lime i stedt for Hvidt sukker og citron misser - 2014-06-15 17:13:17 Den bitre smag kan komme fra stilkene på hyldeblomsterne. Når man laver hyldeblomstesnaps fjernes stilkene så man undgår den bitre smag. Jeg prøver at skrælle citronerne og fjerne stilkene ;-) Jytte - 2014-06-12 14:27:16 Jeg har lavet saft på samme måde med syrener. Smager fint; men den er naturligvis ret parfumeret. Tina - 2013-07-10 14:20:57 Skal den stå på køl, eller kan man sætte den i et koldt rum Jette - 2012-07-08 22:53:40 Den bedste hyldeblomstdrik jeg har lavet til dags dato. Helt sikkert denne opskrift jeg bruger næste gang. frede - 2012-06-29 20:39:58 Kan man godt fryse saften ned hvis man putter atamon i? Hvis ikke, putter man så bare atamon i saften når man tø´r det op? anonym - 2012-06-27 17:34:12 Skal skærmende ikke koge, før citronsyren skal i? kirstine - 2012-06-14 12:58:17 hej I år vejede vi skærmene, fralippet de groveste stilke var der 400 gram blomster til en portion. eva - 2011-06-14 22:02:26 Dette er den bedste opskrift, som jeg har prøvet efterhånden. Jeg reducerer sukkeret til ca. 650 gram. Det passer perfekt. Er der nogen der ved, hvor længe saften holder med henholdsvis atamon og uden atamon? brian - 2010-07-16 18:37:05 jeg har lavet drikken af 275 gram blomsterskærme, 2 citroner, 600 gram suker, hvor af halvdelen var rørsukker, 2 spk citronsyre. sukker/syre opløst i 2,5 liter vand, og trukket i køleskab i 4 døgn. hverken bittert eller surt, blandes fint med 25% saft til 75% vand. skyllede ikke blomsterne først. Jytte - 2010-07-09 15:44:46 Prøv at blande hyldeblomstsaften med kold danskvand,og kom et par isterninger i, det smager dejligt. Lene - 2010-07-07 14:48:10 Har prøvet at lave denne opskrift med 600 gr.. sukker og med appelsin og grape i stedet for citron. Det er belevet helt perfekt. Namilla - 2010-07-01 21:14:33 Har lige lavet en portion af de første hyldeblomster. Det giver et interessant pift at putte skiveskåret ingefær i drikken. Susie - 2010-07-01 14:04:17 Jeg har lige lavet en masse hyldeblomstsaft, men anden portion er blevet noget sur da jeg forsøgte at skære ned på mængden af sukker. Kan jeg bare tilsatte ekstra sukker herefter og så hælde på flaske eller skal det stå lidt i køleskabet igen? anonym - 2010-06-27 20:48:50 Har idag høstet en kurv skærme, og lagde dem ud på et bord for at tørre og bemærkede en masse små dyr( fandt så denne side, og gik efter et par timer igang med at klippe skærmene fri for grove stilke. der fandt jeg ingen vilde dyr. Har iøvrigt ikke skyllet skærmene, da jeg mener at have mistet rigeligt af blomsterstøv under indsamlingen >kurven var nærmest grøn af støv visse steder<)Glæder mig til at smage resultatet. Jan. ktorp - 2009-07-23 12:23:23 Jeg har i mange år lavet hyldeblomstsaft. I år har den fået en lidt slimet konsistens, hvordan kan det være? Altså lidt tyktflydende. Jeg har lavet marmelade af kvaset. Det smager pragtfuldt. rie - 2009-07-22 18:35:31 En dejlig drik, men i år gærer den. Kan jeg gøre noget ved det og hvordan? Ellers må jeg vel hælde det hele ud? Birgit J. Hansen - 2009-06-25 19:38:56 Jeg skyller heller ikke blomsterskærmene, min erfaring siger mig at den kan holde sig et års tid(men det gør den næsten aldrig , da vi når at drikke den inden) glæder mig til at prøve den med kvaset. c-girl - 2008-06-30 21:30:56 Jeg fandt ud af det, og reduserede sukkeret til ca 400g. Og den smager skønt! c-girl - 2008-06-25 17:35:55 Det undre mig at man ikke skal bruge kogende vand (pånær når citronsyren skal opløses), som man skal i mange de andre opskrifter. Er det meningen? Thomas - 2008-06-16 20:32:53 God opskrift. Bruger selv rørsukker jeg opløser i vand, kogt op som sukkerlage. Skærmene behøver ikke skylles, idet den varme sukkerlage slår alt ihjel! Lavede førhen flasker til hylden med atamon - nu kun til fryseren - dejlig kolde drinks; f.eks. 'skærmsommernatsdrøm' - vodka og hyldedrik, pynt med lime/citron / lille skærm hyldeblomst i sæsonen. Også gin er skønt! God sommer! Lone - 2008-06-15 14:02:09 Istedet for at skylle, skælle el skærer det hvide fra citronerne, presser jeg dem. Joan - 2008-06-12 22:50:52 Jeg kan anbefale at tilsætte frisk ingefær i skiver, det giver en god smag Mona - 2008-06-12 20:02:50 Jeg bruger altid Lime i stedet, da det giver en let krydret smag, og så bruger jeg sødemiddel da jeg ikke må få for meget sukker. 1 dl SØD og 1,5 kop rigtig sukker for at runde den søde smag af. Sili - 2008-06-11 01:56:06 Jeg synes personligt ikke der er nogen bitter smag selv om jeg har brugt hele citronen. Har heller ikke problemer med sukkeret, men fortynder til gengæld lidt mere end 1:4. Camilla - 2008-06-10 12:07:32 Man kan sagtens reducerer i sukkermængden til 750g sukker pr. liter vand. Pluk ikke blomsterne ved stærkt trafikeret veje, de indeholder derved for meget bly. eva - 2008-06-09 23:29:08 Hvor mange liter koncentreret saft bliver der af denne opskrift? Per - 2008-06-09 21:48:57 Med citronerne kan du med fordel starte med at rive den gule skal og derpå skære den hvide hinde af og så først skære citronerne i skiver, den hvide skal kan nemlig godt afgive lidt bitter smag. Maline - 2008-06-08 15:30:49 Jeg glæder mig til at lave denne hyldeblomstdrik til min mors og fars sølvbryllup på onsdag så holder de det på lørdag Rolf I - 2008-06-04 21:16:38 Er der nogle der har erfaring med at pastoriserer drikken Inken - 2008-06-01 12:16:25 Der er en meget længere nede, der spørger, om man kan bruge andre blomster. Jeg har prøvet med hybenblomster(kun kronbladene) og det smager fantastisk og giver en smuk farve. Nikolas - 2008-03-05 05:13:43 Denne opskrift, er den lige til at drikke eller skal man fortynde den med vand, hvis ja hvor meget. vks - 2007-09-04 11:55:38 Man bør benytte en gammeldags glaseret lerkrukke til syrer og base produkter. Franzi - 2007-07-23 14:07:39 hvorfor holder saften sig ikke i år? Det er sket for mig én gang før. Ellers kan det stå i årevis uden problem. Torsten - 2007-06-19 08:41:49 Hvornår høster man skærmene? Mette - 2007-06-18 17:14:24 Det er ikke nok blot at købe øko-citroner, det hvide i citronerne vil stadig give en bitter smag. Birgitte - 2007-06-13 22:00:26 Er der nogen der har prøvet sig frem med andre blomsterskærme, f.eks. fra spansk kørvel? JOL - 2007-06-12 13:46:28 Citronsyre er er krystallinsk atof, der ikke vil fordampe og derfor heller ikke skade køleskabets termostat. Eddikesyre, der er flydende har ikke i løbet af 18 år generet mit køleskab selv om agurkesalaten ofte står utildækket i flere dage! Else - 2007-06-11 09:35:37 Har læst et andet sted at hvis man skyller skærmene før brug mister det meget af smagen ??? Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne