Lammebov med æbler stegt i citrusolie

Lammebov med æbler stegt i citrusolie, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
1 lammebov
 salt
 peber
1 citron
0.75 appelsin
2 spsk.olivenolie
2 fedhvidløg
3-4 æbler
2 tsk.oregano
 salt
 peber
 
Opskrift:
Bovbladet løsnes med en skarp kniv. Lammeboven gnides med salt og peber og lægges i en bradepande. Brunes i ovnen ved 225 grader i 15 min. Steger videre ved 160 grader i ca. 1 time. Kødet hviler i 15 min., før bovbladet vrides løs, og kødet skæres i skiver. Mens lammeboven steger laves æblerne. Skal fra citron og appelsin skæres i tynde stimler. Saften pressen og gemmes. Skal, olie og hel hvidløg kommes i en gryde. Æblerne skrælles og skæres i tern. Æbleternene svitses godt i olien. Citrussaft og oregano tilsættes. Æblerne koges møre i olien. Blandingen trækker, mens kødet steger færdigt.

Tilbehør f.eks.:
raita af 1½ dl yoghurt og 2 spsk hakket agurk, kartoffelmos af 1 kg kartofler, 4 skiver groft brød.





karakterer:
Opskriften er vist 7669 gange,
og udskrevet 153 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu