Lammekølle med bagte rodfrugter
Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bred kødet ud og fordel krydderurteblandingen sammen med salt og peber. Bind kødet sammen med kødsnor eller hold den sammen med kødpinde. Gnid køllen udvendigt med salt og peber og læg den i et ovnfast fad. Steges i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 1 ½ time. Vend køllen 2-3 gange under stegningen. Tag lammekøllen ud og lad den hvile mindst 20 minutter før der skæres skiver af den.
Bagte rodfrugter: Rens alle grøntsagerne. Skær pastinak, gulerødder og selleri i stave og løg i både. Del hvidløget i fed og pil feddene. Kom hvidløg og grøntsager i et smurt ovnfast fad eller på en plade beklædt med bagepapir. Vend dem med 1 spsk. olie, salt og peber. Bages ca. 1 ½ time ved 150 grader C. alm. ovn. Vend i dem et par gange undervejs. Lad grøntsagerne køle lidt af. Pisk marinaden sammen og vend de bagte grøntsager heri sammen med rucola eller frisk spinat. Tips: Få slagteren til at udbene lammekøllen, hvis du ikke selv kan. Bed ham om at lade være med snørre den, det gør du selv, når du har fået krydderblandingen fordelt. Køllen kan også holdes sammen med kødnåle. |
|
Opskriften er vist 88974 gange,
og udskrevet 3580 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (24 stemmer) |
|
Kommentarer tove - 2008-12-17 16:15:49 hvor bruger man citronsaften Mia - 2005-01-01 01:01:01 Jeg lavede rodfrugterne til en oksesteg, samt taziki og råstegte kartofler til min fødselsdag. Rigtig stort hit! rodfrugterne blev rost meget... Lina - 2005-01-01 01:01:01 Jeg lavede retten til min fødselsdag i år (2006) i april, i påsken. Det var lidt svært at udbene lammekøllen og snøre den, men jeg havde en ven der hjalp. Både lammekøllen og rodfrugterne smagte fantastisk!!! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne