Fuldkorns-squashboller
Hovedingrediens : Grøntsager - Squash Indsendt : Red : |
|
|
Bland mel og salt i et stort dejfad.
Rør gæren ud i lidt lunkent vand eller mælk.
Varm resten af mælken op med olien, til det er håndvarmt.
Tilsæt squash og sirup og lad det hele køle lidt af.
Kom gær- og squashvæden i de tørre ingredienser og ælt dejen grundigt i 10 minutter.
Tilsæt evt. lidt mere mel, dejen skal være ret fast.
Sæt dejen tildækket til hævning i en smurt skål i ca. 1 time, eller til den har nået dobbelt størrelse. Dejen kan rulles ud i 1 cm. tykkelse og stikkes ud i 5 cm. kager, eller den kan formes til boller. De sættes på en smurt bageplade med ca. 2½ cm. afstand. Pensles med olie og stilles tildækket til efterhævning i ca. 45 minutter. Bages ved 225 grader C i 20 minutter. |
|
Opskriften er vist 20500 gange,
og udskrevet 656 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (5 stemmer) |
|
Kommentarer henny-hansen - 2007-09-01 06:44:50 Jeg fulgte Miras råd henny-hansen - 2007-09-01 06:43:09 rigtig god. En lidt specielbolle, men absolut anbefalelsesværdig Mira - 2005-01-01 01:01:01 Bollerne bliver desværre for massive med kun fuldkornsmel. Men halvdelen af melet kan erstattes med spelt- eller hvedemel. Bollerne kan sagtens tåle dobbelt så meget squash. Rigtig lækkert med (ahorn)sirup! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne