Fuldkorns-squashboller

Fuldkorns-squashboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 20 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Grøntsager - Squash

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
7.5 dl.fuldkornsmel
2 tsk.salt
25 g.gær
2 dl.vand eller mælk
3 spsk.olie
1.25 dl.squash kogt til mos
3 spsk.sirup
 
Opskrift:
Bland mel og salt i et stort dejfad. Rør gæren ud i lidt lunkent vand eller mælk. Varm resten af mælken op med olien, til det er håndvarmt. Tilsæt squash og sirup og lad det hele køle lidt af. Kom gær- og squashvæden i de tørre ingredienser og ælt dejen grundigt i 10 minutter. Tilsæt evt. lidt mere mel, dejen skal være ret fast.

Sæt dejen tildækket til hævning i en smurt skål i ca. 1 time, eller til den har nået dobbelt størrelse. Dejen kan rulles ud i 1 cm. tykkelse og stikkes ud i 5 cm. kager, eller den kan formes til boller. De sættes på en smurt bageplade med ca. 2½ cm. afstand. Pensles med olie og stilles tildækket til efterhævning i ca. 45 minutter.

Bages ved 225 grader C i 20 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 20500 gange,
og udskrevet 656 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-09-01 06:44:50
Jeg fulgte Miras råd

  -   2007-09-01 06:43:09
rigtig god. En lidt specielbolle, men absolut anbefalelsesværdig

  -   2005-01-01 01:01:01
Bollerne bliver desværre for massive med kun fuldkornsmel. Men halvdelen af melet kan erstattes med spelt- eller hvedemel. Bollerne kan sagtens tåle dobbelt så meget squash. Rigtig lækkert med (ahorn)sirup!