Rilette af hornfisk

Rilette af hornfisk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : MakrelFisk - Hornfisk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Rilette af hornfisk, billede 4 Rilette af hornfisk, billede 1 Rilette af hornfisk, billede 2 Rilette af hornfisk, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 g.hornfiskefiletter
1 skalotteløg
0.5 limefrugt, saften heraf
75 g.finthakkede, blandede krydderurter feks. dild, purløg, kørvel,persille, citronmelisse
1 spsk.kapers
 
 mayonnaise:
1 æggeblomme
1 tsk.dijonsennep
1 tsk.limesaft
0.5 dl.olivenolie
 salt
 
 Desuden:
 Ristet landbrød, smukt skåret
 
Opskrift:
Mayonnaise:
Ingredienser og køkkengrej skal have stuetemperatur. Slå æggeblommen ud i en skål, rør dijonsennep, limesaft og lidt salt i. Pisk olivenolie i, først meget lidt ad gangen, så resten, til der dannes mayonnaise konsistens.


Bag hornfiskefileterne ved 140 grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter, til de bliver faste. Afkøl fiskekødet, og pluk det med fingrene. Hak skalotteløget fint og bland det i. Rør lidt mayonnaise i, til konsistensen er tæt uden at være fed. Rør krydderurter, kapers og limesaft i.


Smag til med salt og peber. Stil det hele koldt en time og server det på ristet landbrød.

Tips:

Rør lidt creme fraîche i, hvis moussen skal være lidt mere "løs"





karakterer:
Opskriften er vist 30968 gange,
og udskrevet 367 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu