Florentinsk rejeroulade
Hovedingrediens : Rejer - Diverse rejer Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt af : Malene Andersen Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Start med rouladen, som bages i god tid, da den skal have tid til at køle af.
Bag smør og mel sammen i en gryde. Spæd med mælk og fløde under stadig piskning og lad det koge sammen et par minutter. Tag gryden af varmen. Pres al væde fra den optøede spinat og hak den fint med kniv inden den røres i gryden sammen med æggeblommer, bagepulver og urtesalt. Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i blandingen. Fordel dejmassen på velsmurt bagepapir i bradepanden (ca. 30x40 cm) og bag rouladebunden ved 200 grader C. alm. ovn i 20-25 min. Løft bagepapiret med den bagte bund ud af bradepanden og lad den afkøle under fugtigt klæde. Rør cremefraiche og mayonnaise sammen og fordel det på bunden. Drys med fintklippet dild og purløg. Hak de fleste af rejerne groft - gem nogle stykker til pynt - og fordel de hakkede rejer på bunden. Rul bunden sammen til en roulade fra den brede side, pak den i plastfolie og sæt den i køleskab i et par timer. Skær enderne af rouladen og skær den så i skiver (beregn 2 skiver pr person) og pynt med de hele rejer, citron og grønt. Tips: Man kan eventuelt lave lidt ekstra dressing til at stille i en skål på bordet. |
|
Opskriften er vist 217590 gange,
og udskrevet 7196 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (113 stemmer) |
|
Kommentarer Berit - 2023-06-15 16:38:13 Altid en succes. Nem at lave og ser meget indbydende ud. God ide’ at lave den dagen før. Kit Lennert - 2013-01-01 23:26:37 Den er super god. Lavede den dagen før, med succes. Lea - 2012-11-02 07:05:03 Kan den laves dagen før eller bliver den så smattet? anonym - 2011-12-21 16:43:07 Mums den er god og nem at lave. Dorthe - 2010-04-15 10:25:25 Meget lækker. Skal lave denne til mit barnebarn til konfirmationen til 50 personer anonym - 2010-03-08 16:02:54 mmmmmmh jeg eeeelsker florentinsk rejeroulade MUMS <3 <3 Trineio - 2008-05-16 19:59:04 Utroligt lækkert.. Heh.. Ret nem at lave, noget børn godt kan være med til at lave.. Virkelig velsmagende :) dorte s - 2007-03-18 09:43:14 man kan tage laks og bytte ud med nogle af rejerne og lave en dressing af crem fraich ,salt. peber. og en glas caviar af de røde Anne Marie Hansen - 2007-03-14 21:44:03 Meget let og lækker |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne