Saltning af stegeflæsk

Saltning af stegeflæsk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : Svinekød - Stegeflæsk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
5 l.vand
800 g.salt
100 g.Brun farin
15-20 g.allehånde
15-20 kryddernelliker
6-10 laurbærblade
 
Opskrift:
kog vandet og bland det kogende vand med alle ingredienserne i et kar af rustfrit stål eller ligende.

Brug denne saltlage, når den af afkølet, til skinke, rullepølse, flæsk ol.





karakterer:
Opskriften er vist 78108 gange,
og udskrevet 752 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (20 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-11-20 13:39:59
Det er som sprængning, og så skal det nok ligge omkring 6 dage

  -   2013-08-04 09:37:58
Hvis man mener lang tids saltning af for eks.stegt flæsk til æggekage, så drejer det sig om flæsk med kun en lille remse kød på flæsket modsat sværen. Flæsket lægges i en ler eller keramik krukke og overhældes med salt til det er dækket. efter tre til fire dage bør der være trukket væske ud af flæsket, så det er dækket hvis dette ikke er tilfældet koges en saltlage , som afkølet hældes over! Min familie har haft kro i mange år, og man prale af, at have en saltlage der var 70 år gammel. Da lagen bliver bedre jo ældre den er!

  -   2012-04-10 18:05:52
ja hvor længe

  -   2011-01-19 18:18:35
Hvor længe skal kødet ligge i saltlagen, f.eks. kogeflæsk til gule ærter.

  -   2009-12-24 14:49:47
Altså når man salter flæsk til stege flæsk med persillesov skære man det i skiver og drysser lidt salt på 3-6 timer før det skal steges. Det er den moderne udgave. I meget gamle dage var flæsk, kød & fisk tørsaltet i mang måneder og nogen gang var fisk og kød også luft- tøret... " tørfisk/skærtet kød " så det var en voldsom oplevelser. Nogen gang skulle det udblødes i vand en dags tid før brugen. Mit Kogeflæsk bliver overhæld med salt, lidt vand og lidt sukker, lagt i en lukket is bøtte eller der til indtrettet lerskål med kryderier om man vil. Jeg salter i max 24 timer andre vælger 2-7 døgn det er et temerament spørsmål. Når jeg laver kogeflæsk tilsætter jeg lidt vand. - det gør jeg ikke med stegeflæske til persillesovs

  -   2009-01-20 17:32:08
Sikkert en fremragende opskrift, men er der tale om konservering eller forberedning ???? Hvis det er konservering, hvordan opbevares produktet så og hvorlænge vil man regne med at det kan holde sig ???? Er der tale om hele stykker flæsk eller flæsk i skiver ???? Hvor mange ton kød rækker den anførte opskrift til ???? Hvorlænge skal den ikke anførte mængde salte og ved hvilken temperatur ???? Skal der ske udvanding inden tilberedning ???? Undskyld jeg spørger !!!! K.h. Thorvald