Skaldyrsfondue

Skaldyrsfondue, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Fondue

Hovedingrediens : Rejer - Nordsørejer

HøjtidNytår

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1 løg
1 spsk.olivenolie
1 dl.tør hvidvin
2 spsk.pernod, kan undlades
1 kg.rensede blåmuslinger
400 g.pillede nordsørejer
7.5 dl.olie
2.5 dl.creme fraiche 18%
 salt
 friskkværnet hvid peber
1 bundtdild
 
 
Opskrift:
Pil løget og skær det i både. Varm olivenolien i en mellenstor gryde og lad løgbådene blive klare heri. Spæd med hvidvin og evt. pernod. Hæld muslingerne i gryden og lad det stå i ca. 5 minutter under låg ved god varme, til de har åbnet sig, ryst gryden et par gange.

Hæld muslingerne i en sigte og lad dem dryppe af over en skål. Pil muslingerne ud af skallen, kasser evt. lukkede eksemplarer. Anret muslingerne og rejer.

Rør creme fraichen med 3-4 spsk. muslingesuppe og krydr med salt og peber. Skyl og tør dilden. Hak fint og rør den i creme fraichen.

Varm olien i en gryde på komfuret. Hæld den i fonduegryden og sæt den på rechauden.

Stik muslinger og rejer på fonduegaflerne og steg dem i den varme olie. Spis creme fraiche-saucen til.

Velegnet tilbehør er også creme fraiche med tomat, sennepsmayonnaise med dild, lyst brød og tør hvidvin.





karakterer:
Opskriften er vist 21660 gange,
og udskrevet 347 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu