Eriks Squashkage

Eriks Squashkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Grøntsager - Squash

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Eriks Squashkage, billede 4 Eriks Squashkage, billede 1 Eriks Squashkage, billede 2 Eriks Squashkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Squash 1 mellem squash vejer ca. 300 gram.

1 dl. revet squash vejer ca. 70 gram.
3 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
100 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 tsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
400 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.75 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
100 gram Valnøddekerner 2.5 dl. hele valnøddekerner svarer til ca. 100 gram.

2 dl. hakkede valnødekerner svarer til ca. 100 gram.
125 gram Rosiner 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
100 gram Pomerans, kandiseret 1 tsk. vejer 3.2 gram
1 spsk. vejer 9.7 gram
1 dl. vejer ca. 65 gram
   
450 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 tsk. Natron 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
   
  Til formen:
Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
   
Opskrift:
Rør fintrevet squash og salt sammen i en skål. Lad det stå en halv time. Kom det i sigte og knug væske af.

Chokolade og smør smeltes ved lav varme. Rør kakao og sukker i. Pisk koldt vand i. Pisk et æg ad gangen i.

Rør squash, grofthakkede valnødder, rosiner og hakket, syltet pomeransskal i.

Bland hvedemel, natron, bagepulver og kanel i en skål. Sigt det ned i skålen med de øvrige ingredienser og rør grundigt.

To store kageforme fores med bagepapir, således at papiret når op over kanten af formen (Kagen hæver meget). Pensl formene med lidt olie og drys med rasp. Fordel dejen i de to forme og glat efter.

Sæt formene i 170 grader C. alm. ovn på næstnederste rille og bag i en time. Prøv med strikkepind, om de er gennembagt (Der må ikke sidde dej på pinden, når den trækkes op. Fortsæt om nødvendigt bagningern (måske en halv time mere.

Når kagen er gennembagt, tages den ud af ovnen. Lad den køle af i formen.

Smager godt i skiver til te eller kaffe. Kan fryses. Holder sig nogle dage i køleskab.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Squashkage

karakterer:
Opskriften er vist 47700 gange,
og udskrevet 1450 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 26066 (6206 kcal)
KJ pr. Portion 26066 (6206 kcal)
Vægt ialt 2247 gram
Vægt pr. Portion 2247 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1159 KJ (276 kcal)
Protein 5.0 gram
Fedt 8.6 gram
Kulhydrat 45.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-08-21 11:47:50
Formene vi brugte var på 3 l. hver

  -   2008-08-06 11:02:18
En rigtig lækker kage! Jeg foretog dog div. ændringer: Bl.a. udelukkede jeg kanel, rosiner og syltede frugter, men tilføjede i stedet for revet skal af 1 økologisk citron. Resultatet blev super! - og det er ikke sidste gang, den bliver bagt her i huset! Tak for opskriften, Erik.

  -   2007-04-04 13:05:34
lyde lækker med kakao i

  -   2005-01-01 01:01:01
nej ikke skrald men skald

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg brugte øko revet appelsinskrald

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg lavede kagen i går aftes og den er bare rigtig god, UHM, MOMS