Squashbrød med sesam
Hovedingrediens : Grøntsager - Squash Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Squashen rives fint og anbringres i en skål. 3 tsk. salt tilsættes. Der omrøres. Efter mindst en halv time afvandes squashen ved først at blive hældt i en sigte og når en del af vandet er dryppet fra at blive lagt på et porøst klæde (f.eks. en ble), der vrides hårdt sammen om squashen, indtil der ikke kommer væsentlige mængder væde.
Gær udrøres i let lunet kærnemælk med sukker og hældes op i en stor røreskål. Den revne squash og sesamfrø tilsættes og fordeles ved omrøring (brug gerne en røremaskine). Melet tilsættes lidt ad gangen under æltnign,indtil dejen slipper skål og røregrej. Sesamolien tilsættes. Der æltes grundigt og længe. Eventuelt tilsættes mere mel, indtil dejen slipper og ikke klæber. Dejen stilles til hævning et køligt sted, indtil den er hævet til dobbelt størrelse ca. 45 minutter. Dejen deles i tre lige store stykker, der formes til brød. Der pensles med sammenpisket æg og dejrullerne rulles i sesamfrø. De anbringes på bageplade forsynet med bagepapir. Der skæres tre skråsnit med barberblad i overfladen af hvert af brødene. De stilles til efterhævning ca. 20 minutter. De bages ved 210 grader C alm. ovn i ca. en halv time nederst i ovnen. Tips: Brødene egner sig til nedfrysning og holder sig friske i nogle dage i køleskab. |
|
Opskriften er vist 80562 gange,
og udskrevet 3101 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (13 stemmer) |
|
Kommentarer Lisa - 2013-04-30 09:51:12 Super lækkert brød, fantastisk til grill maden tina - 2007-08-08 16:17:36 super gode - også til madpakkebrød. Jeg erstatter 1/3 af hvedemelet med grahamsmel, det bliver godt. CAmille - 2007-04-04 12:38:29 Hvor lang tid skal de efterhæve ?! fam-and - 2005-01-01 01:01:01 et helt vildt godt brød |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne