Squashbrød med sesam

Squashbrød med sesam, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 3 Brød
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Grøntsager - Squash

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Squashbrød med sesam, billede 4 Squashbrød med sesam, billede 1 Squashbrød med sesam, billede 2 Squashbrød med sesam, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Gær, frisk
5 dl. Kærnemælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
600 gram Squash 1 mellem squash vejer ca. 300 gram.

1 dl. revet squash vejer ca. 70 gram.
3 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
100 gram Sesamfrø 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
2 spsk. Sesamolie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1000 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pensling:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Sesamfrø 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
   
Opskrift:
Squashen rives fint og anbringres i en skål. 3 tsk. salt tilsættes. Der omrøres. Efter mindst en halv time afvandes squashen ved først at blive hældt i en sigte og når en del af vandet er dryppet fra at blive lagt på et porøst klæde (f.eks. en ble), der vrides hårdt sammen om squashen, indtil der ikke kommer væsentlige mængder væde.

Gær udrøres i let lunet kærnemælk med sukker og hældes op i en stor røreskål. Den revne squash og sesamfrø tilsættes og fordeles ved omrøring (brug gerne en røremaskine). Melet tilsættes lidt ad gangen under æltnign,indtil dejen slipper skål og røregrej.

Sesamolien tilsættes. Der æltes grundigt og længe. Eventuelt tilsættes mere mel, indtil dejen slipper og ikke klæber.

Dejen stilles til hævning et køligt sted, indtil den er hævet til dobbelt størrelse ca. 45 minutter.

Dejen deles i tre lige store stykker, der formes til brød. Der pensles med sammenpisket æg og dejrullerne rulles i sesamfrø.

De anbringes på bageplade forsynet med bagepapir. Der skæres tre skråsnit med barberblad i overfladen af hvert af brødene. De stilles til efterhævning ca. 20 minutter.

De bages ved 210 grader C alm. ovn i ca. en halv time nederst i ovnen.

Tips:

Brødene egner sig til nedfrysning og holder sig friske i nogle dage i køleskab.





karakterer:
Opskriften er vist 80562 gange,
og udskrevet 3101 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (13 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 20317 (4837 kcal)
KJ pr. Brød 6772 (1612 kcal)
Vægt ialt 2372 gram
Vægt pr. Brød 790 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 856 KJ (203 kcal)
Protein 6.6 gram
Fedt 4.5 gram
Kulhydrat 35.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-04-30 09:51:12
Super lækkert brød, fantastisk til grill maden

  -   2007-08-08 16:17:36
super gode - også til madpakkebrød. Jeg erstatter 1/3 af hvedemelet med grahamsmel, det bliver godt.

  -   2007-04-04 12:38:29
Hvor lang tid skal de efterhæve ?!

  -   2005-01-01 01:01:01
et helt vildt godt brød