Fondue med ost og tomat

Fondue med ost og tomat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Fondue

Hovedingrediens : Oste - Diverse oste

Oprindelsesland : England

EnglandIndsendt :     

Ingredienser:
4 tomater
1 fedhvidløg
3 spsk.smør
0.5 tsk.oregano eller merian
1 tsk.tørret basilikum
1 tsk.paprika
1 stort glashvidvin
400 g.reven cheddarost, eller 350 g. gruyere og 50 g. parmesanost
 
Opskrift:
Kom tomaterne i spilkogende vand i ca. 1 minut. herefter i kold vand og flå skindet af.

De tomater og fjern den hårde knop hvor stilken har siddet, og fjern kernerne.

Skær hvidløget igennem og gnid indersiden af fonduegryden med snitfladen. Smelt smørret i gryden og tilsæt tomater, oregano/merian og basilikum. Lad det snurre 6 - 8 minutter. Rør paprika ud i vinen og hæld det i fonduen.

Tilsæt osten lidt ad gangen, når grydens indhold snurrer, rør hele tiden imens.

Lad osten smelte cremeagtig og smag evt. til med yderligere krydderier.

Servering:
Spid terninger af brød på fonduegafler og dyp i gryden.





karakterer:
Opskriften er vist 18321 gange,
og udskrevet 271 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu