Fondue fra Neuchatel

Fondue fra Neuchatel , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Fondue

Hovedingrediens : Oste - Diverse oste

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
350 g.gruyere-ost
350 g.samsø ost
1 fedhvidløg
4 dl.tør hvidvin
1 spsk.citronsaft
 Evt. 1 spsk maizena
1 spsk.kirsch eller anden snaps
 Friskkværnet hvid peber
 
Opskrift:
Riv osten, Evt. skær samsø osten i terninger, hvis den er svær at rive.
Gnid fonduegryden indvendig med det overskårne hvidløg, knus det og lad det blive i gryden.

Hæld hvidvin og citronsaft i gryden og varm det op til kogepunktet. Det må IKKE koge.

Dæmp varmen og tilsæt osten under stadig omrøring. Rør godt til massen er ensartet og netop begynder at småboble (ikke koge).

Rør (hvis den virker for tynd) maizena ud med kirschen/snapsen og kom det i ostemassen. Varmes og og smages med friskkværnet hvid peber.

Stilles på bordet og hver gæst spidder et stykke brød med fonduegaflen, drej rundt til brødet er hel dækket.

Servering:
Maizena kan undlades hvis ostemassen er cremet og tæt, herved kommes snaps/kirsch blot i, hvorefter det smages til som ovenfor nævnt.





karakterer:
Opskriften er vist 21738 gange,
og udskrevet 195 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu