Issurprise på grill
Hovedingrediens : Mælkeprodukter - IS ( Mælk / Fløde ) Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Læg lagkagebunden på et ildfastfad. Skær isen i små stykker, læg stykkerne på lagkagebunden i et "bjerg". og stil fadet i fryseren til kort før du skal bruge det.
Æggehviderne piskes meget stive, tilsæt derefter sukker. Jævn derefter marengsen udover isen. Det er meget vigtigt at marengsen dækker isen ALLE steder. evt. frugt lægges sammen med isen, inden marengsen. Fadet sættes i kuglegrillen og låget lægges over, den skal have en 6-7 minutter indtil marengsen er gylden. grillen skal være godt varm (ovn 250 grader C). |
|
Opskriften er vist 72240 gange,
og udskrevet 2155 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (30 stemmer) |
|
Kommentarer webPedersen - 2017-09-16 16:45:55 Jeg bruger en alm 57' kulgrill. Restvarme er ok - men gerne omkring 180 grd. I 20 MINUTER eller mere. Kul i cirkel eller så langt fra midten som muligt! Sæt islagkagen i midten og læg låg på med det samme! LÅGET MÅ IKKE ÅBNES UNDERVEJS, men brug en lommelygte til at lyse igennem topspjældet. Når marengsen er pænt gylden, er den klar - ikke før. Fyrmesteren - 2011-06-05 23:03:55 Alletiders opskrift og en sjov ting, virkede perfekt med tid, temp.,ingredienser i min Weber gasgrill. Dorthe01 - 2008-02-06 11:44:17 Lav deserten i ovn 200 gr. i 10 min. læg en lagkagebund derpå en dåse bla. frugter så is i skiver op i en top derefter marangs 4 hvider med 200 gr. sukker fordeles ovenpå, så på toppen en ½ æggeskal med sprirtus i ind i ovnen når den skal serveres sluk lyset over spisebordet og sæt ild til æggeskalden der bliver en FLOT blå flamme ned over deserten - en kæmpe succes hver gang........ kate - 2007-10-18 17:41:52 man kan sagtens lave det hele klart med marengsen og stille den i fryseren til det skal grilles anonym - 2006-12-30 09:33:20 Desserten bages midt i ovnen ved 250 grader i 6 - 7 minutter (ovnen skal have den rette temperatur fra starten), indtil marengsen er gylden. Susanne - 2005-01-01 01:01:01 Sørg for at bruge briketter emd højt energiindhold, så er der ingen problemer med temperaturen. Per - 2005-01-01 01:01:01 Og som i kan se brugte jeg en pizzasten som jeg satte i fryseren om formidagen sammen med isen for at den ikke skulle få for meget varme i bunden. Per - 2005-01-01 01:01:01 Jeg fumler stadig lidt med at kunne holde varmen på grillen gennem længere tid, og da desserten jo er sidst fik den ikke så høj varme som den burde, kun en 150 grader C og da det er første gang jeg prøver indbnagt is var jeg nervøs for at den smeltede, så jeg tog den ud efter 8 min ved lav varme, marengsen havde ikke fået meget farve og var stadig blød, men det smagte okay, og isen var stadig meget hård, så den kunne faktisk godt have fået længere tid. Jeg brugte pasteuriserede æggehvider hvilket nok var meget godt da de ikke var blevet varmet igennem. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne