Varmrøgning af Ål
Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Ål Kilde : Røgeovnens Venner Indsendt : |
|
|
Når Ålen er afslimet og renset (husk at skære ca. 4 cm. længere bagud end gathullet), lægges den i en saltlage.
Lage: 1 liter vand og 80 - 100 gram salt. Forbrug: 1½ liter lage pr. kg. fisk. Tid i lage: 5 -10 timer, alt efter størrelse. Ålen tages op, skylles godt og tørres med køkkenrulle. Her er efterfølgende lufttørring ikke nødvendig, da fisken skal tørres i ovnen. Ovnen opvarmes til 90 grader. Ålen hænges ind og flammerne dæmpes efter 30 – 40 minutter og røgsmuld kommes på, trækken dæmpes, men dog ikke mere end at der holdes en temperatur, på ca. 70 grader i 1 time. Når tiden er gået, kommes evt. mere røgsmuld på og der lukkes næsten helt tæt, således at temperaturen falder, men røgudviklingen foresætter. Ålen røges nu 2 – 2½ time ved 50 grader, under hensyntagen til størrelsen. NB. - hvis ovnen er for kold, ruller bugkanterne på ålen sig indad og hvis ovnen er for varm, ruller de sig udad. Man kan evt. dyppe ålene i lunkent vand inden de hænges ind i ovnen. Bugkanterne skulle helst have strakt sig i løbet af en ½ time. |
|
Opskriften er vist 66344 gange,
og udskrevet 912 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (36 stemmer) |
|
Kommentarer Jens Olesen lystfisker - 2022-12-04 12:12:22 Tiderne passer det blev et rigtig godt resultat Kristian - 2022-01-13 12:02:42 Røger ål for en lokal fritidsfisker Jeg syntes de smager godt og fiskeren og hans “kunder” roserdem meget Det er en elektrisk røgeovn. borniak det gør det jo noget nemmere |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne