Dybfrysning af squash

Dybfrysning af squash, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Dybfrysning

Hovedingrediens : Grøntsager - Squash

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 gsquash
4.5 l.vand
 
Opskrift:
Squash skal, som de fleste grønsager, blancheres inden de fryses, således at enzymernes kemiske aktion standses.

Man blancherer i kogende vand eller over damp. Squashen skæres i skiver eller i tern og lægges i ståltrådskurv eller sigte der nedsænkes i skoldhedt vand, f.eks. 4½ l. vand til ½ kg squash. Når vandet spilkoger igen blancheres de i 3 minutter, hvorefter kurven løftes op og squashen lægges i iskoldt vand, også i 3 minutter.

Ved dampskoldning anbringes kurven oven for vandet i 5 minutter og afkøles derefter i isvand i 5 minutter.

Når squashen er afkølet, og væden er løbet godt fra, pakkes den hurtigst muligt i en passende emballage og indfryses.





karakterer:
Opskriften er vist 40178 gange,
og udskrevet 752 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-08-07 15:50:38
Jeg blancherer i microovn, det er let og virker fint.

  -   2008-08-02 16:04:25
jeg har også frosset squashen ned groft revet på råkostjern, og det har været velegnet til mange tærter og gtyderetter

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg har i flere år frosset både revet og skivet squash uden at blanchere det, og det har været udmærket.

  -   2005-01-01 01:01:01
Altid rart at vide:-)