Meia Desfeita de Bacalhau (Klipfisk med kikærter)
Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Klipfisk Oprindelsesland : Portugal Indsendt : |
|
|
Begynd dagen før med at lægge klipfisken i blød mindst 12 timer i en skål med så meget koldt vand, at fisken er dækket.
Skift vandet flere gange.
Læg kikærterne i blød mindst 12 timer i en anden skål dækket med så meget vand, at det står ca. 5 cm. over ærterne. Bring kikærterne i kog. Lad dem koge 2-2½ time, til de er møre, men ikke udkogte. Kom evt. mere vand på under kogningen. Hæld vandet fra klipfisken og kom så meget frisk vand på, at det står ca. 2½ cm. over fisken. Bring fisken i kog ved stærk varme. Smag på vandet, er det salt, kastes det bort og nyt vand hældes på. Lad fisken småkoge under låg i ca. 20 minutter, til den er mør. Hæld vandet fra. Fjern skind og ben og del fisken i flager. Varm olien op i en pande. Skær løgene i ringe om kom den i. Svits løgene gyldne. Kom fisken i og bland den sammen med de afdryppede kikærter, persille, vinaigre, hvidløg, spansk peber og salt. Varm det igennem. Fordel forsigtigt de kvarte æg i og smag retten til. Kom den op på et varmt fad. Udsten de sorte oliven og pynt retten med dem og persillekviste. Server olie og eddike til. |
|
Opskriften er vist 9400 gange,
og udskrevet 118 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Troels - 2010-07-08 12:32:36 'Bacalhau' er torsk men klipfisk går jo nok! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne