Meia Desfeita de Bacalhau (Klipfisk med kikærter)

Meia Desfeita de Bacalhau (Klipfisk med kikærter), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Klipfisk

Oprindelsesland : Portugal

PortugalIndsendt :     

Ingredienser:
750 g.klipfisk
1.25 dl.tørrede kikærter
1.75 dl.olivenolie
3 store løg
1 dl.finthakket persille
1.25 dl.lys vinaigre
1 tsk.finthakket hvidløg
0.5 tsk.spansk peber (smuldret)
1 tsk.salt
4 hårdkogte æg
18 sorte oliven
6 stilke persille
 
Opskrift:
Begynd dagen før med at lægge klipfisken i blød mindst 12 timer i en skål med så meget koldt vand, at fisken er dækket. Skift vandet flere gange.

Læg kikærterne i blød mindst 12 timer i en anden skål dækket med så meget vand, at det står ca. 5 cm. over ærterne.

Bring kikærterne i kog. Lad dem koge 2-2½ time, til de er møre, men ikke udkogte. Kom evt. mere vand på under kogningen.


Hæld vandet fra klipfisken og kom så meget frisk vand på, at det står ca. 2½ cm. over fisken. Bring fisken i kog ved stærk varme. Smag på vandet, er det salt, kastes det bort og nyt vand hældes på. Lad fisken småkoge under låg i ca. 20 minutter, til den er mør. Hæld vandet fra. Fjern skind og ben og del fisken i flager.

Varm olien op i en pande. Skær løgene i ringe om kom den i. Svits løgene gyldne. Kom fisken i og bland den sammen med de afdryppede kikærter, persille, vinaigre, hvidløg, spansk peber og salt. Varm det igennem. Fordel forsigtigt de kvarte æg i og smag retten til. Kom den op på et varmt fad.

Udsten de sorte oliven og pynt retten med dem og persillekviste. Server olie og eddike til.





karakterer:
Opskriften er vist 9400 gange,
og udskrevet 118 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-07-08 12:32:36
'Bacalhau' er torsk men klipfisk går jo nok!