Balinhos de bacalhau (Klipfiskefrikadeller)
Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Klipfisk Oprindelsesland : Portugal Indsendt : Red : |
|
|
Begynd dagen før med at lægge klipfisken i en skål og dæk den med koldt vand.
Lad den ligge i blød mindst 12 timer.
Skift vandet flere gange.
Hæld vandet fra og kom fisken i en gryde med så meget vand, at det står et par centimeter over fisken. Bring den i kog ved stærk varme. Smag på vandet. Hvis det er meget salt, udskiftes det og fisken koges i et nyt hold vand. Lad fisken småkoge 20 minutter ved svag varme, så den let kan skilles og er mør. Bland brødkrummerne med 1 ¼ dl. af olien i en skål, så al olien optages i brødet. Hæld kogevandet fra klipfisken. Når den er noget afkølet, fjernes skind og ben. Del fisken i flager med fingrene eller en gaffel. Læg dem i en skål og tilsæt koriander, persille, mynte, paprika, salt og peber og brødet. Ælt det hele sammen evt. ved hjælp af røremaskinen. Form farsen med fugtige hænder til 6-7 runde flade frikadeller, der skal være ca. 1½ cm. tykke. Varm resten af olien på en pande. Tilsæt de to fed hvidløg, der er flækkede på den lange led og lad dem stege under omrøring i 2-3 minutter, til de er gyldne. Tag dem op og læg fiskefrikadellerne i olien og steg dem over ret svag varme i ca. 3 minutter på hver side, til de er brune. Læg de færdige klipfiskefrikadeller på et varmt fad og pynt dem med persillekviste. Spis dem meget varme. Det er skik i Portugal at lægge et pocheret æg på hver frikadelle, før de serveres, men det kan udelades. |
|
Opskriften er vist 18549 gange,
og udskrevet 273 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Mai - 2011-04-13 15:31:36 Jeg synes de blev meget fede ( altså olierede ) men de blev sprøde og lækre, jeg gav dem lidt mere hvidløg. Og mine børnebørn syntes de var herlige. Alexia - 2009-10-07 18:06:15 korrekte navn er bolinhos de bacalhau, ikke balinhos, og smager godt. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne