Portugisisk klipfisk (Bacalhau a Gomes de Sã)
Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Klipfisk Oprindelsesland : Portugal Indsendt : Red : |
|
|
Klipfisken udvandes et døgn i koldt vand. Skift vand jævnligt - i starten ca. hver anden time.
Løg, fisk og kartofler behandles først hver for sig, for derefter at lægges lagvis i et smurt ildfast fad.
Sautér løg og hvidløg i lidt af olien - tages op og sættes til side.
Befri fiskekødet for skind og ben, skær det i mindre stykker, vend i mel og brun stykkerne let i olivenolie - tag dem op og sæt dem til side på en tallerken (fisken må ikke ligge og svømme i olie på panden!).
Kartoflerne skrælles, skæres i skiver, brunes i olie og tages op.
Alt lægges nu lagdelt i et smurt ildfast fad. Drys med peber for hvert lag. Panden koges af med vin el. bouillon og hældes over sammen med resten af olien. Dæk fadet med lår eller stanniol og sæt det midt i ovnen v. 170 grader i ca. 1 time og 15. min.
Tips: Den traditionelle portugisiske opskrift foreskriver, at man drysser med hårdkogt æg og persille ved servering. Jeg foretrækker persille blandet med revet (øko) citronskal. |
|
Opskriften er vist 13266 gange,
og udskrevet 310 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer ida - 2010-09-05 17:15:13 hvordan dækker man fadet med lår?? Mon ikke man brænder sig? :) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne