Glaseret sherryfromage
Indsendt : |
|
|
Sæt husblasen i blød i koldt vand i 5 minutter. Rør æggeblommerne godt med ca. 2-4 spsk. sukker efter smag. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt 1 spsk. sukker. Pisk marengsskum. Sæt begge dele i køleskabet. Hak nødder og chokolade groft. Vrid og smelt husblas i vandbad. Bland den med sherry. Rør blandingen i æggemassen. Sæt den koldt til den er halvstiv. Rør fromagemassen igennem. Tilsæt fyld. Rør flødeskummet i fromagen. Pisk marengsskummet igennem og vend det i fromagen. Sæt ringen fra en springform, 20 cm i diameter, på serveringsfadet. Fordel fromagen inden for ringen. Sæt desserten koldt.
Pynt: Sæt husblas i blød i koldt vand i 5 minutter. Pres saften af 4-6 appelsiner, helst blodappelsiner. Si den gennem en tesi og derefter gennem en sigte foret med et tyndt lag vat. Afmål så der er 2 dl klar saft. Bland saft og sherry med husblas. Flå fersknerne. Skær dem i både og læg dem langs kanten af desserten. Skær pillede appelsiner i fileter og læg dem på inden for fersknerne. Læg bananskiver i midten. Læg letstivnet gelé med en spiseske over frugten, så den bliver liggende. Sæt desserten koldt i 5 minutter. Hæld resten af geléen over. Sæt desserten i køleskabet ca. 2-3 time, til geléen er helt stiv. Servering: Løs desserten langs kanten med en kniv. Fjern ringen. Pynt evt. med lidt fersken- eller appelsinbåde og citronmelisse. |
|
Opskriften er vist 11194 gange,
og udskrevet 230 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (4 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2012-06-12 14:07:39 det kan da ikke være husblas i dl??? det må da være 5 bl. altså blade ik?? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne