Koldhævet franskbrød

Koldhævet franskbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Koldhævede

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandKilde : Matopskrifter.no

Indsendt :      Red :
Koldhævet franskbrød, billede 4 Koldhævet franskbrød, billede 1 Koldhævet franskbrød, billede 2 Koldhævet franskbrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
6 dl.koldt vand
10 g.salt
10 g.gær
1000 g.sigtet spelt eller hvedemel
 
Opskrift:
Gæren udrøres i vandet. Mel og salt hældes i lidt ad gangen og æltes til en ensartet dej.

Deles i 2 dele og hæver i en form. Skal brødet bages fritstående, tilsættes lidt mere mel til dejen.

De opslåede brød sættes i køleskab ½-1 døgn med et fugtigt klæde over.

Tages ud af køleskabet og stilles til hævning et lunt sted til dobbelt størrelse.

Brødene snittes og bages ved 220 grader C. alm. ovn i ca. 35 minutter.

Når brødene har en temperatur på 100 grader C. alm. ovn i midten, er de færdige. Brug evt. et stegetermometer.





karakterer:
Opskriften er vist 140634 gange,
og udskrevet 2260 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (16 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-01-22 08:59:05
Det er et lækkert brød

  -   2011-11-21 17:07:59
Super nemt brød, hele familien elsker det :-)