Kirsebærlagkage med rom
Hovedingrediens : Bær - Kirsebær Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kirsebærrene lægges i rom et par timer.
Creme: Chokoladen smeltes og afkøles let. Fløden piskes stiv. 1/3 af den piskede fløde vendes i chokoladen. Chokofløden vendes i det resterende piskede fløde. 2 Chokolagkagebunde vædes med rommen fra kirsebærrene. Fordel cremen på de 2 lagkagebunde og læg kagen sammen. Smør creme på kant og top af kagen. Kagen sættes på køl et par timer. Pynt: Drys kagen med chokospåner og afslut med kirsebær rundt på toppen. |
|
Opskriften er vist 23457 gange,
og udskrevet 271 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.1 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Jette København Ø - 2012-01-26 12:32:19 Jeg kunne ikke skaffe chokoladebunde, men købte de almindelige lyse hos Irma. Da den kun skulle være til to personer, brugte jeg kun 1 bund, som jeg halverede. Da jeg brugte "Fabri" (Italienske Kirsebær - som er de eneste der duer til ris a la manden juleaften, når man først har smagt dem) - lagde jeg dem ikke i rom, men stænkede min bund/e med mørk Barcardi rom. Jeg skivede en banan og lagde oven på den ene havle bund inden jeg lagde de smurte bunde sammen (der kunne godt have været lagt et dobbelt lag, men det bliver næste gang)! MON ikke den blev vel modtaget af "fødselsdagsbarnet" på 59 år :-) Rikke - 2011-03-19 11:19:58 den ser rigtig lækker ud men er det lys eller mørk rom man skal bruge? Morten - 2009-08-02 18:18:50 Det her er en variation over den klassiske tyske "Schwarzwälder Kirschtorte" (Kirsebærlagkage fra Schwarzwald). Andre opskrifter findes her på hjemmesiden. Forslag: Brug Kirsch i stedet for rom, og kom flødeskum og syltede kirsebær i kagen i stedet for cremen (der i øvrigt ikke er særlig kraftig). |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne