Maizenabudding med saftsovs

Maizenabudding med saftsovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Budding

Hovedingrediens : Mel - Maizenamel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Maizenabudding med saftsovs, billede 4 Maizenabudding med saftsovs, billede 1 Maizenabudding med saftsovs, billede 2 Maizenabudding med saftsovs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
8 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
5 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
0.5 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
   
  Saftsovs:
1.5 dl. Solbærsaft. sød. koncentreret 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 tsk. Kartoffelmel 1 tsk. 4.2 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
   
Opskrift:
Bland mælk, maizenamel og sukker i en kasserolle. Lad det koge op under stadig omrøring og tag derefter kasserollen fra varmen. Pisk ægget sammen og hæld det i kasserollen. Lad cremen køle i 10-15 min.

Skyl citronen i varmt vand og riv derefter det yderste gulle af skallen. Bland citronskal i cremen, rør godt rundt og hæld cremen i en stor skål eller i portionsskåle. Lad cremen blive helt kold.

Hæld saft, vand og kartoffelmel i en kasserolle og lad det koge op under stadig omrøring. Lad sovsen køle lidt inden serveringen.





karakterer:
Opskriften er vist 53353 gange,
og udskrevet 560 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5100 (1214 kcal)
KJ pr. Pers. 1275 (303 kcal)
Vægt ialt 1400 gram
Vægt pr. Pers. 350 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 364 KJ (86 kcal)
Protein 2.7 gram
Fedt 2.6 gram
Kulhydrat 13.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-06-06 15:26:09
God spar ikke på maizena