Solbærkage med sprød top

Solbærkage med sprød top, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Bær - Solbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Solbærkage med sprød top, billede 4 Solbærkage med sprød top, billede 1 Solbærkage med sprød top, billede 2 Solbærkage med sprød top, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
280 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
450 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
300 gram Solbær, friske 1 dl. ribbede solbær vejer ca. 50 gram.
   
  Sprød top:
200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
120 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 Citron, skal heraf Reven skal af 1 citron er beregnet til 10 gram
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Pisk smør og sukker tykt. Pisk æggene i et af gangen og vend mel, bagepulver og mælk i dejen, der fordeles i en lille bradepande (23x33 cm) beklædt med bagepapir.

Drys solbærrene over.

Bland sukker, mel og fintrevet citronskal, hak smørret ud heri og bred den groftsmuldrede blanding ud over kagen.

Bages ved 180 grader C. alm. ovn ca. 50-60 minutter, til den er sprød og gylden.

Lad kagen afkøle og skær den i firkanter.





karakterer:
Opskriften er vist 85263 gange,
og udskrevet 2133 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (17 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 27402 (6524 kcal)
KJ pr. Pers. 2283 (543 kcal)
Vægt ialt 2030 gram
Vægt pr. Pers. 169 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1349 KJ (321 kcal)
Protein 4.3 gram
Fedt 12.8 gram
Kulhydrat 48.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-05-23 20:12:44
Smager såååå godt!!! Laver den selv med hindbær og lidt lakrids i den sprøde top...mums!

  -   2012-04-04 12:38:30
god god god den er lækker mums mums

  -   2011-03-13 20:39:54
Virkelig god kage. Med meget sukker ;-P Brugte hindbær, blåbær og brombær i stedet for solbær. Og den blev bare god :D

  -   2010-09-17 10:20:01
Rigtig god kage, har lavet den af flere omgange og brugt enten kærgården eller lurpak som fedtstof (Rie brugte du evt. margarine? Det kan måske være derfor bunden blev tør) Den kan sagtens fryses.. mht. til dem der efterlyser bagepulcer er det ikke nødvendigt pga. æggene.. lidt ligesom der i vandbakkelse også kun anvendes æg.. Jeg laver den i tærteform og serverer med creme fraiche :)

  -   2010-07-26 16:16:55
Prøv med softice eller en god vanilie is til - i vil ikke fortryde!!!

  -   2009-08-04 17:56:06
uhm den er fantastisk men bedst med flødeskum til

  -   2009-07-28 07:05:59
Prøvede denne opskrift i går. Den er lækker og meget saftig, samt smager skønt med solbærrene, som giver en god kontrast til den sprøde top.

  -   2009-07-27 10:31:00
Ser rigtig lækker ud. Er kagen fryseegnet?

  -   2008-07-14 20:55:11
Mums! Mums!! Mums!!! Fantastisk lækker kage, sødmen Fra kagen og bitterheden fra bærene og så med sprød top, hvad mere kan man forlange.. Lækker Lækker Lækker..