Solbærmamelade
Hovedingrediens : Bær - Solbær Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Solbærrene ribbes og skylles.
Bær og citronsaft koges i ca. 5 min. Sukker tilsættes og marmeladen koges godt igennem. Skummes og tilsættes evt. konservering. Hældes på rene glas og lukkes tæt med det samme. |
|
Opskriften er vist 108622 gange,
og udskrevet 2236 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (331 stemmer) |
|
Kommentarer Kirsten - 2018-07-16 13:06:07 Hvis man blender bærrene, før de koges, bliver syltetøjet fint stift på grund af pektin i kernerne. Patrick - 2018-07-02 17:51:29 Fantastisk opskrift nem og lige til ..!! Man skal bare huske at atamon først må tilsættes til sidst når det ikke koger mere - da det mister sin virkning ved over 100 grader. Jeg fik 7 glas 200ml ud af 1kg bær og denne opskrift det passede lige joyhaycock - 2016-07-16 19:54:35 Solbær er rasende dyre (medmindre man selv har dem i haven selvfølgelig, men de har en meget kraftig smag så man kan med held tilsætte noget vand, lidt mere sukker og få meget mere ud af de dyre bær. En opskrift fra 70'erne: 3/4 kg bær ½ vand Bringes i kog, koger i 10 min Tilsæt 1½ kg sukker og kog i 5 min. Finn - 2016-07-13 16:47:47 Har brugt den samme opskrift gennem mange år, som ovennævnte. De sidste par år, har jeg forsøgt med lidt rom i og sidste år med cognac i - virkelig lækkert. Prøv det Dk - 2015-08-03 09:36:01 Meget tynd Damsl - 2015-07-19 10:54:20 Jeg krydrede med en vaniljestang skåret igennem så indholdet langsomt frigives. Desuden brugte jeg limejuice i stedet for citron, og jeg puttede lidt hele, friske bær i hvert glas inden lukning. Virkningen er fantastisk - bærrene nærmest eksploderer på tungen - en super lækker marmalade og nem opskrift! Per - 2005-01-01 01:01:01 Fik godt 1 l. marmelade ud af denne portion, jeg tilsatte 1 spsk. atamon og et brev rød melatin. anonym - 2005-01-01 01:01:01 Den smager rigtig meget af sommer og den er fantastisk let af lave...! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne