Tranebærsnaps - Tranebær snaps

Tranebærsnaps - Tranebær snaps, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kolde drikkeRet : Kolde drikke - Kryddersnaps (Hjemmelavet)

Hovedingrediens : Bær - Tranebær

Ukendt oprindelseslandKilde : Halfdan.dk

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.tranebær
1 spsk.honning
0.5 tsk.Muskatnød, stødt
0.5 tsk.støt kardemomme
1 l.vodka
 
Opskrift:
Vodkaen hældes i et 2 l sylteglas og hertil tilsættes honning, muskatnød og kardemomme. Vodkaen trækker til næste dag. Tranebærerne lægges samtidig i fryseren (hvis de er friske). Næste dag ordnes tranebærerne og lægges ned i vodkaen. Snapsen skal nu stå mørkt og ikke for varmt i 1 mdr. Bærerne tages fra evt. ved hjælp af et dørslag og snapsen hældes tilbage i sylteglasset. Snapsen henstår yderligere en uge, hvorefter den hældes på flaske gennem et kaffefilter. Snapsen bliver mildere og rundere jo ældre den bliver!

Tranebærsnaps skal opbevares mørkt, da den mister sin flotte lyserøde farve i solen, men smagen tager ingen skade.

Gem tranebærerne, de kan brugens til mad retter.





karakterer:
Opskriften er vist 33399 gange,
og udskrevet 606 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-04-19 21:48:05
Kardemomme hører ikke til i tranebærsnaps. Kom det i noget bagværk.

  -   2009-08-03 13:59:36
prøv også at lave en tranebærsnaps af tørrede tranebær, fyld et syltetøjsglas godt halvt op med tranebær, sæld klar brøndum på, lad trække så længe du ønsker. Det bliver en dejlig "pigesnaps".