Hyldeblomstlikør - Hyldeblomst likør
Hovedingrediens : Bær - Hyldeblomst Kilde : Matopskrifter.no Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Lad blomsterne trække i spritten i tre døgn.
Klem væsken ud af dem og bland sukker i lidt af gangen, for blomsterne giver meget sødme. Smag til med en anelse citronsaft. Lad likøren stå i nogle uger og drik den i små, kolde glas en sen augustaften. Eller forgyld et hvilket som helst glas hvidvin med lidt hyldeblomstlikør. Sæt glasset under næsen, det dufter - melon. |
|
Opskriften er vist 57960 gange,
og udskrevet 1174 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.5 (14 stemmer) |
|
Kommentarer Anette - 2019-06-13 13:25:58 Skal citronsaft i samtidig med vodka? Marianne - 2013-06-21 11:23:39 Hold da op, hvor er den bare lækker. Iskold og med en isklump i til en varm sommeraften. Bente - 2011-07-15 17:28:05 Super god, der skal dog kun en smule citronsaft i, ellers bliver den for syrlig Malene - 2011-07-09 02:25:41 Tror 1 dl citronsaft er mere end rigeligt.. Jeg puttede 2 dl i, og den føles ret tand-ætsende, og så skulle der en god del sukker i. Malene - 2011-07-09 01:57:09 Nu mangler den bare at stå og trække i nogle uger. Jeg tror, jeg har puttet for meget citron i, den er ret sur! Min er blevet noget mørkere, og lige nu dufter den altså ikke specielt godt, men jeg håber den vinder noget, når den har stået i nogle uger.. Men ellers er det da blevet afprøvet. Gad vide om man skulle prøve at tilsætte en sjat af den hjemmelavede hyldeblomst-saft?!? Læste om en, der havde brugt kvasen til at lave likør af, men den er allerede lavet til marmelade, men ellers kunne det måske også være et forsøg værd;) Fortsat god sommer til jer alle! Nina - 2011-06-18 18:47:13 Hvordan får man sukkeret til at smelte i væsken? tove - 2010-07-10 15:08:41 Der står 2 dl citronsaft i opskriften, men ellers en anelse???? Og det kunne også være rart at vide hvor mege sukker CA. Det går ikke at smage sig til det :o) Inge - 2007-06-13 17:35:39 jeg synes den er god dog en anelse skarp i smagen Per - 2005-01-01 01:01:01 Som I kan se på det midterste billede er det vigtigt at blomsterne er helt dækkede, ellers bliver det mørke. marianne - 2005-01-01 01:01:01 den fik altså kun karakteren :1......... marianne - 2005-01-01 01:01:01 den smager bare ikke godt!!!!!!!!!!!!!!!! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne