Slåenlikør – Slåen likør
Hovedingrediens : Bær - Slåen Oprindelsesland : Danmark Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Spritten hældes på en ren flaske, som så proppes helt fuld med slåenbær, som har fået rigelig frost.
Det skal være en almindelig helflaske.
Den proppes godt til og stilles på et lunt sted, hvor den kan stå mindst 3 uger.
Så sies slåenbærrene fra, og spritten hældes i en sukkerlage, som er kogt af sukker og vandet, men svalet helt af inden blandingen med spritten. Nu hældes likøren på flasker, som tilproppes og lakkes. Den bliver kun god af et par års lagring. |
|
Opskriften er vist 49102 gange,
og udskrevet 573 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (40 stemmer) |
|
Kommentarer Knud - 2022-10-12 10:50:57 Den bliver RIGTIG god og har en fin mandelsmag ! Birthe - 2007-10-03 12:43:22 er du utålmodig, kan du i stedet for at lægge bærene i fryseren, prikke dem, der ved kommer al saften ud Per - 2005-01-01 01:01:01 Bær som ikke har fået frost kan lægges 2 døgn i fryseren. Per - 2005-01-01 01:01:01 Jeg har ren finsprit, men mon ikke den skal fortyndes til 45, det vil jeg i hvert fald gøre. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne