Oldemors solbærrom

Oldemors solbærrom, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kolde drikkeRet : Kolde drikke - Likør (Hjemmelavet)

Hovedingrediens : Bær - Solbær

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Oldemors solbærrom, billede 4 Oldemors solbærrom, billede 1 Oldemors solbærrom, billede 2 Oldemors solbærrom, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.solbær
6 søde mandler
2 bitre mandler
4 kryddernelliker
 
20 dl.rom
 
2000 g.kandis
10 dl.vand
 
Opskrift:
Solbærrene mases og kommes i henkogningsglas. Mandlerne smuttes og hakkes fint og puttes i solbærrene sammen med kryddernellikerne. Rommen hældes over, og glassene lukkes som til henkogning. Sådan står de 2-3 uger.

Så koges en sukkerlage af kandis og vand, den afsvales, og når den er helt kold, sigtes solbærrene gennem et klæde. Saftspritten røres ud i sukkersiruppen. Det fyldes hurtigt på rene flasker som proppes og lakkes og lagres.


Kvaset røres med 1 kg. sukker og stilles hen til brug i kager, desserter og konfekt i tæt lukket glas.





karakterer:
Opskriften er vist 57242 gange,
og udskrevet 653 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.6    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-08-17 11:28:40
Det bliver en noget stor portion, jeg lavede den på en 5 l. stor krukke, jeg brugte en saftpose til at filtrere rommen fra, herefter kan den filtreres gennem kaffefilter hvis man ønsker den ekstra klar, det skal helst gøres inden sukkeret kommer i da det kan være svært at få til at løbe gennem kaffefiltret med sukker i.