Oldemors solbærrom
Hovedingrediens : Bær - Solbær Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Solbærrene mases og kommes i henkogningsglas.
Mandlerne smuttes og hakkes fint og puttes i solbærrene sammen med kryddernellikerne.
Rommen hældes over, og glassene lukkes som til henkogning.
Sådan står de 2-3 uger.
Så koges en sukkerlage af kandis og vand, den afsvales, og når den er helt kold, sigtes solbærrene gennem et klæde. Saftspritten røres ud i sukkersiruppen. Det fyldes hurtigt på rene flasker som proppes og lakkes og lagres. Kvaset røres med 1 kg. sukker og stilles hen til brug i kager, desserter og konfekt i tæt lukket glas. |
|
Opskriften er vist 57254 gange,
og udskrevet 653 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.6 (8 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2007-08-17 11:28:40 Det bliver en noget stor portion, jeg lavede den på en 5 l. stor krukke, jeg brugte en saftpose til at filtrere rommen fra, herefter kan den filtreres gennem kaffefilter hvis man ønsker den ekstra klar, det skal helst gøres inden sukkeret kommer i da det kan være svært at få til at løbe gennem kaffefiltret med sukker i. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne