Solbærrom – Solbær rom
Hovedingrediens : Bær - Solbær Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Solbærrene knuses og drysses ned med sukkeret i store henkogningsglas, hvor rommen hældes over.
De lukkes tæt med låg, gummiringe og klemmer og står i 3-4 uger, hvor de af og til rystes kraftigt.
Så sies likøren gennem et klæde og hældes på flasker, der proppes og lakkes og lagres. Kvaset er dejligt til kager, desserter og konfekt, det skal bare puttes på glas og bindes godt til. Kan sødes mere efter smag. |
|
Opskriften er vist 69345 gange,
og udskrevet 801 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (11 stemmer) |
|
Kommentarer Henrik - 2021-08-08 14:59:58 Bærrene skal ikke knuses. En mørk, ukrydret rom fx bacardi carta negra eller captain morgan dark rum eller havana club. Fyld op med solbær og enkelte solbærblade, og lidt sukker (rørsukker, honning). Måske 50-100 g.Lad det stå til næste år, når du laver næste portion, og smag til med sukker. Bærrene kan bruges til kager ell.lign. anonym - 2017-08-08 21:11:48 hvilken rom bruges der Dorthe - 2017-07-10 22:00:56 Giver denne portion en liter eller hvor meget cirka? Dorthe - 2017-07-10 21:58:00 Første gang jeg vil prøve at lave solbærrom. Kan man erstatte noget af rammen med noget andet så der ikke er så meget alkohol? Charlotte - 2014-10-23 16:30:37 Skal rommen varmes. Ida Hjorth - 2010-07-27 15:16:23 Nu er det jo stor forskel på rom :) Hvilken kan anbefales? Preben lind - 2009-11-14 21:08:08 kan man lave solbaerrom af solbaersaft ogrom??? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne