Tysk kirsebærlikør
Hovedingrediens : Bær - Kirsebær Oprindelsesland : Tyskland Indsendt : Red : |
|
|
Kirsebærrene udstenes og knuses, kirsebærstenene tørres og knuses, så kernerne kan tages ud og blandes i kirsebærmassen sammen med krydderierne.
Den fyldes i henkogningsglas, hvor rommen kan hældes over, og låget lukkes tæt med gummiring og klemmer.
Blandingen står 1 måned før saften sies fra.
Den rystes af og til i den periode.
Så sies rommen fra bærrene gennem et klæde og sukkeret er i forvejen kogt til lage med vandet. Den er afkølet helt. Så snart rommen er løbet fra bærrene røres den sammen med sukkerlagen og fordeles i små rene flasker, der tilproppes og lakkes. |
|
Opskriften er vist 17317 gange,
og udskrevet 275 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (8 stemmer) |
|
Kommentarer L - 2022-07-04 14:56:32 Der kan være fare ved indtag af knuste sten fra kirsebær (blåsyre), så jeg et sted. Måske bør man læse om det selv og evt. reducere mængden af knuste kerner eller lade dem udgå, som et tip. Claus - 2019-08-17 16:25:03 At sluge en kirsebærsten er ikke farligt – sørg dog for ikke at tygge på den først. Bag den hårde skal byder stenen på cyanohydriner, som i kroppen bliver omdannet til den livsfarlige gift cyanid – også kaldet blåsyre. Blommer, abrikoser og ferskner har sten med samme egenskaber, men mindre mængder gift end kirsebærstenene. Taget fra illvid.dk - så smid stenene ud. thinggaard - 2009-07-28 11:55:04 Er vinsprit lig rom i denne opskrift??? Der står ikke noget om rom i ingrediensoversigten. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne