Jordbærlikør – Jordbær likør
Hovedingrediens : Bær - Jordbær Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Jordbærrene knuses og fordeles i to store henkogningsglas med den eventuelle stødte eller finthakkede vanille imellem.
Vinspritten blandes med cognac og hældes over de knuste bær.
Glassene lukkes omhyggeligt med låg, gummiringe og klemmer.
De står 4-5 døgn.
Så koges en lage af vandet med sukkeret, den afsvales. Jordbærrene hældes gennem et klæde. Den frasiede likøressens blandes med den kolde sukkerlage og fyldes hurtig på rene flasker som proppes og lakeres og lagres. Likøren må gerne ligge i årevis. Jordbærkvaset kan opbevares, rørt med 500-750 g. sukker i henkogningsglassene og bruges i kager og desserter eller til konfektlavning. |
|
Opskriften er vist 18518 gange,
og udskrevet 228 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne