Norsk jordbærrom

Norsk jordbærrom, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kolde drikkeRet : Kolde drikke - Likør (Hjemmelavet)

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Oprindelsesland : Norge

NorgeIndsendt :     

Ingredienser:
1500 g.jordbær
7.5 dl.hvid rom
750 g.sukker
 
Opskrift:
De rensede jordbær fordeles i to store rene henkogningsglas og rommen hældes over dem. Glassene lukkes omhyggeligt med låg, gummiringe og klemmer. De står 1 døgn, så åbnes de og de 750 g. sukker fordeles i glassene, som lukkes igen. De rystes godt i flere dage, flere gange om dagen, til sukkeret er helt opløst og forsvundet. Så hældes de gennem et klæde og kommes på rene flasker som proppes og lakeres og lagres.


Bærkvaset kommer vi tilbage i henkogningsglasset som lukkes tæt, for senere brug i desserter (æblekager) eller til konfektlavning.





karakterer:
Opskriften er vist 11548 gange,
og udskrevet 142 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-10-25 08:28:59
Den er dejlig med rom!

  -   2007-10-25 08:26:04
Den er dejlig med rom!