Skaldyrs-salat
Hovedingrediens : Skaldyr - Diverse skaldyr Oprindelsesland : Italien Indsendt : |
|
|
Tilbered marinaden ved at piske olivenolien og limesaften sammen.
Tilsæt så alle de øvrige ingredienser og lad det stå og trække, mens skaldyrene forberedes.
Skyld og rens muslingerne grundigt. Kasser dem, der er gået i stykker. Damp dem nu roligt i en tykbundet gryde/kasserolle med lidt hvidvin og et delt fed hvidløg. Det er meget vigtigt, at man ikke bulderkoger muslingerne, for så bliver de grove og viskelæderagtige i kødet. Når man derimod damper dem stille og roligt lidt ad gangen bliver de meget mere delikate. Man damper selvfølgelig under låg. Tilsæt lidt salt undervejs og kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig. Skift også vinen i gryden efter hver kogning. De tilberedte muslinger lægges op på et stort fad. Tag nu "stativet" ud af blækspruttekroppene. Kog dem herefter 4-5 minutter i letsaltet vand. Tag dem op og lade dem køle af, hvorefter de skæres ud i ringe a ca. en halv cm tykkelse. Pil rejerne og fjern tarmen i ryggen. Anret blæksprutteringe, muslinger og rejer i et stort hvidt fad. Hæld marinaden over og lad det hele trække i køleskab med film over i en times tid. |
|
Opskriften er vist 20374 gange,
og udskrevet 265 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne