Jordbærcarpaccio

Jordbærcarpaccio, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
250 g.friske jordbær
 
 Sukkerlage:
2 dl.vand
1 dl.sukker
0.5 vaniljestang
5 mynteblade
 
 Hasselnøddekiks:
50 g.hasselnøddeflager
50 g.smør
50 g.sukker
50 g.glycose
25 g.hvedemel
 
Opskrift:
SUKKERLAGE:
Skrab vanillekornene ud af vanillestangen. Kog vand, sukker, vanillekorn og den tomme vanillestang sammen i en lille gryde.

Skum af, tag gryden af varmen, si lagen og lad den køle af. Skær myntebladene i tynde strimler og kom dem i lagen, når den er helt kold. Lad herefter lagen trække indtil desserten skal serveres.

Tænd ovnen på 160 grader.

Hæld hasselnøddeflager, smør, sukker, glycose og hvedemel sammen i en skål og ælt det til en ensartet dej som deles i fem kugler. Kuglerne trykkes flade og lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Kuglerne vil flyde meget ud - så start med at bage to. De skal bages i 6-7 minutter indtil de er gyldne. Tages ud af ovnen og lægges over for eksempel en kagerulle eller et køkkenrullerør.

Skær jordbærrene i MEGET tynde skiver og anret dem dekorativt på et fad. Lige inden de skal serveres dryppes lagen henover - men de skal ikke svømme i lagen.

Serveres med hasselnøddekiks og en god kop kaffe.





karakterer:
Opskriften er vist 6360 gange,
og udskrevet 86 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu