Fedtfattig jordbærkage

Fedtfattig jordbærkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Fedtfattig jordbærkage, billede 4 Fedtfattig jordbærkage, billede 1 Fedtfattig jordbærkage, billede 2 Fedtfattig jordbærkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Bund:
1 æg
1 æggehvide
75 g.sukker
30 g.Sirup, lys
35 g.hvedemel
2 tsk.bagepulver
50 g.ren rå marcipan
50 g.æblemos
 
 Kagecreme:
1 æg
0.5 tsk.Vaniljesukker
1 spsk.maizena majsstivelse
1 dl.skummetmælk
25 g.ren rå marcipan
 
 Pynt:
50 g.mørk chokolade
400 g.jordbær
200 g.ribsgele
 
Opskrift:
Bund:
Æggeblommen piskes sammen med sukker og sirup. Marcipanen rives groft og tilsættes sammen med æblemosen. Hvedemel og bagepulver tilsættes. Til sidst vendes de stiftpiskede æggehvider i. Bunden bages i en smurt springform i ca. 20 min. ved 200 grader C. alm. ovn. Grofthakket chokolade fordeles straks over den lune kagebund, og pensles i et jævnt lag.

Creme:
Alle ingredienser til cremen piskes godt sammen i en gryde. Cremen varmes op men må ikke koge. Når den begynder at blive tyk, tages den af varmen. Når kagebunden er helt kold og chokoladen stivnet - smøres cremen på bunden.

Kagen pyntes med jordbær. Ribsgeleen varmes op i en gryde - når den er flydende, fordeles den over tærten.

Tips:

Kagen har en fedtenergiprocent på ca. 24%.





karakterer:
Opskriften er vist 73517 gange,
og udskrevet 1210 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (19 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-10-22 13:52:51
den er total not fedtfattig og måske skulle man sætte det på en anden kage for det smager ikke så godt

  -   2009-07-10 21:14:36
Ændret til 2 hele æg, 50 g mel, ingen creme, ingen chokolade, 75 g æblemos (kogte 2 æbler og 1 pærer + sukker efter behag, det gav over 100 g færdig mos)750 g frosne jordbær kogt let med lidt vand og tilsat 4 spsk. udrørt Maizena til jævning, bunden stænkes med lidt mandelessens. Læg de ikke udkogte jordbær på kagen pynt med "geleen" og lidt kokosstrimler eller blot alm. kokosmel. Virkelig god - fik ros og ragte til 6 pers.

  -   2009-06-27 08:18:39
en lyder vildt lækker og glæder mig til at prøve at lave den :)

  -   2009-04-16 17:41:25
Den er helt sikkert fedtfattig - sukker er jo ikke fedt, selvom det i større mængder feder ;o) Og havde der været fedt i, havde den jo været helt ekstremt fedende - og ingen siger jo, at man skal spise hele kagen ;o)

  -   2008-06-21 19:02:56
Hvis du kun kigger på kagen her og ser hvor meget fedt der er i, så er det måske rigtigt nok, men hvis du tager i forhold til en almindelig jordbærkage/jordbærtærte så er denne et fedtfattigere alternertiv.

  -   2008-03-26 15:15:50
den lyder da ikke særlig fedtfattig.