Jordbærtærte som hos bageren
Hovedingrediens : Bær - Jordbær Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smørret smuldres i melet, sukkeret tilsættes og dejen samles med let hånd. Lad dejen hvile 30 min på et køligt sted (ikke køleskabet).
Rul dejen ud, så den passer til en tærteform (24 cm i diameter). Beklæd formen med dejen og klem den godt fast hele vejen rundt i kanten. Tærtebunden sættes i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn på midterste rille og bages i 25 min. Skyld jordbærrene. Skær, med et lille snit, stilken væk og skær dem i halve. De kan evt. drysses med lidt sukker og trække lidt. Lad kagecremen som anvist, pisk fløden stiv og bland det med kagecremen. Den skal være let og luftig. Smelt chokoladen og smør den ud på den kolde bund. Kom kagecremeblandingen ovenpå og læg nu de halve jordbær ovenpå så det ser rigtig godt ud. Lur lige din bager af! |
|
Opskriften er vist 100192 gange,
og udskrevet 1567 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.3 (41 stemmer) |
|
Kommentarer Karoline - 2018-07-07 21:06:11 Dejen synes utrolig svær, at rulle ud. Her lykkedes det først, efter et par dråber vand fra fingrene. Susanne - 2018-06-21 16:54:37 Hmmm Ja cremen er ikke rigtig her! Det må være 2 1/2 dl flødeskum blandes med 1/2 brev kagecremspulver som tilsættes 2 1/2 dl mælk. 1/2 l mælk og 1/2 portion kagecremspulver bliver meget tyndt!Den går ikke. Bunden skal jeg ikke gøre mig klog på, men ja den er temmelig hård! anonym - 2017-06-27 14:22:33 Hvis man tilføjer lidt vand til dejen er det lettere at rulle den ud Nick - 2015-07-30 15:15:31 Er vi nu sikre på at 0,25 dl piskefløde er nok? Der menes vel 0,25 l.? zuzu - 2014-06-18 21:59:46 Jeg har ikke haft god succes med tærten, på trods af at have fulgt opskriften. Den blev hård som sten og kunne næsten ikke skæres ud. love it - 2014-06-13 16:44:55 elsker bare denne kage det er min nye festkage Per - 2013-03-07 07:52:31 Til pia. Prøv at rul dejen mellem 1 stykker vitawrap, og rul den lige efter du har æltet dejen, når den er rullet ud så tager du det øverste vitawrap af og bruger det nederste til at løfte den over på tærtefadet med vitawrappen opad. Pia - 2012-07-13 20:53:47 Jeg syntes kagen er lækker, men jeg kan ikke finde ud af at rulle dejen ud, den smulder. anonym - 2011-06-10 16:49:01 istedet for at smelte chokoladen og lægge den på den kolde tærte, kan man bare ligge den på lige efter tærten er kommet ud af ovnen... Så skal den bare have tid til at størkne bagefter. det er rigtig lækkert Per - 2011-05-20 13:52:47 Synes at kagecremen bliver for blød med kun det halve cremepulver her i forhold til opskriften på brevet som siger 1 brev til 5 dl. mælk Sasser - 2008-11-09 15:06:07 den bliver endnu bedre, hvis de halv jordbær får lov til at ligge i en skål med sukker i 15 min. inden de ligges på kagen... Så bliver det endnu mere som hos bageren... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne