Rugbrødsæblekage

Rugbrødsæblekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
4-5 aromatiske æbler fx Belle de Boskoop eller Filippa
1-2 tsk.citronsaft
3-4 spsk.rørsukker – til æblerne og til at drysse fadet med
 
 Dej:
40 g.halvtørt mørkt rugbrød uden kerner (ca. 2 skiver)
20 g.hvedemel
125 g.mandler eller hasselnødder – eller en blanding
60 g.rørsukker
60 g.smør
1 nipfint salt
0.5 tsk.stødt kanel
1 æg
 piskefløde til flødeskum
 evt.kanelsukker
 
Opskrift:
Skær æblerne i kvarte, fjern stilk, blomst og kernehus. Skær æblebådene i terninger. Kom dem i en skål, dryp citronsaft over og drys med sukker. Vend æblerne godt rundt i saft og sukker.

Skær skorpen af rugbrødet og kør det i foodprocessoren til et fint smulder. Smør et lille ildfast fad med smør og drys med lidt af rugbrødssmulderet samt lidt sukker. Bland resten af rugbrødssmulderet med ingredienserne til dejen i foodprocessoren. Lad det hele køre til en halvfast, grov dej. Læg æblestykkerne i fadet og fordel dejen hen over. Bag kagen i ca. 45 minutter ved 180° (varmluft).

Server kagen lun med flødeskum og evt. kanelsukker over.





karakterer:
Opskriften er vist 9543 gange,
og udskrevet 193 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu