Gorgonzolasovs med champignon

Gorgonzolasovs med champignon, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svampe - Champignon

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :
Gorgonzolasovs med champignon, billede 4 Gorgonzolasovs med champignon, billede 1 Gorgonzolasovs med champignon, billede 2 Gorgonzolasovs med champignon, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
250 gram Champignoner, renset vægt 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
3 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
175 gram Gorgonzola
   
Opskrift:
Opvarm oliven olien i en gryde og svits champignoner i skiver ca. 5 min. Tilsæt presset hvidløg og svits yderligere 5 min.

Rør fløde i. Kog op og kog i 1 min. Rør Gorgenzola i. Opvarmes forsigtig til osten smelter. Må ikke koge. Tilsæt salt og peber og blandes med pastaen. Serveres drysset med frisk persille og valnød.





karakterer:
Opskriften er vist 126914 gange,
og udskrevet 2324 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (29 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9068 (2159 kcal)
KJ pr. Pers. 2267 (539 kcal)
Vægt ialt 757 gram
Vægt pr. Pers. 189 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1197 KJ (285 kcal)
Protein 4.7 gram
Fedt 29.1 gram
Kulhydrat 2.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-01-26 18:58:16
Fulgte opskriften,,, og gav den lidt oregano basilikum og merian,,,, super opskrift noget af det bedste, serveret med båndpasta og en hakkebøf,,

  -   2015-01-24 13:05:22
Det er en sindssyg god sovs. Aldrig fået den bedre med gorgonzola. Det er den opskrift vi vil bruge fremover.

  -   2012-01-29 17:20:27
Mit gæt er, at sovsen ikke må koge efter osten er kommet i, fordi den ellers vil klumpe. Lidt ligesom æggeblommer i supper.

  -   2011-03-17 12:20:29
Til 4 personer.. Følgende smager også godt: 500 gram champignon, en broccoli, 4-5 fed hvidløg ( tørret hvidløg kan også bruges, 4 spsk. olivenolie, en halv liter sødmælk ( eller anden mælk man har) og så 250 gram revet mozzarella ost. Laves på præcis samme måde, broccoli bliver bare ristet sammen med champignon. Alt efter smag kan man tilføje flere krydderier.

  -   2009-02-14 14:17:54
hvorfor må den ikke koge, efter osten er kommet i..?

  -   2008-12-04 13:30:58
Det er en rigtig lækker opskrift, selvom jeg tilføjede 2 ekstra fed hvidløg... hehe smag og behag. mange tak